Одбојкашице Гацка почињу квалификације за ЛШ: Прилика за реванш

Дарко Драгичевић
Одбојкашице Гацка почињу квалификације за ЛШ: Прилика за реванш

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка почињу квалификације за Лигу шампиона. Први ривал у најквалитетнијем европском такмичењу је добро позната екипа Младости из Загреба.

Херцеговачки клуб већ је играо прошле сезоне такође у квалификацијама за Лигу шампиона, а затим и у ЦЕВ Купу. У три  меча Младост је била боља прошле сезоне, али у херцеговачком тиму вјерују да су доста научиле из тих дуела.

Гачанке су направиле добру увертиру за званичан старт такмичења, јер су освојиле два турнира на којима су учествовале. Прво су освојиле турнир у Бару, а затим су најбоље биле и на домаћем турниру.

Једини проблем током припремног периода биле су повреде тако да су ван строја Ана Зубац и Марија Фундуп. Стручни штаб је добро анализирао игру ривала с којим је играо прошле године, а који је такође доживио одређене промјене у саставу. Било је ту одлазака неких битних одбојкашица.

- Играли смо прошле сезоне против Младости тако да их одлично познајемо. Сад смо прикупили додатне информације. Знамо да су их напустиле неке од носилаца из прошле сезоне, а да су довели два појачања. Једна од њих је Риба Богати Пантелић из екипе Келтекс Карловац против које смо такође играли тако да смо упознати са њеним квалитетима. Добро смо анализирали игру противника и надамо се најбољем. Вјерујем да на домаћем терену можемо доћи до побједе и учинићемо све да је и остваримо. Прошле сезоне имали смо деби у најјачем такмичењу тако да  сад знамо шта нас очекује у овим дуелима - рекао је тренер Саша Слијепчевић за “Глас Српске”.

Тренер шампиона БиХ сматра да је екипа додатно напредовала и да су припреме одлично одрађене, тако да се нада наставку успјешних резултата и у овој сезони.

- Задовољни смо одрађеним током припрема. Освојили смо два турнира на којима смо учествовали и показали да смо у доброј форми. Посебно јер смо на њима играли против квалитетних екипа. Тако смо овдје савладали шампиона Црне Горе и такође учесника квалификација за Лигу шампиона екипу Херцег Новог. Мислим да смо спремни за званичан старт лиге и да имамо шта да покажемо у квалификацијама за Лигу шампиона - истакао је тренер Слијепчевић.

Суде Словенци

Први меч квалификација за Лигу шампиона између ЖОК Гацка и Младости игра се у  дворани у “Граду сунца” у Требињу са почетком у 18 часова. Овај дуел судиће арбитри из Словеније. Главни судија је Блаж Махел, док ће му у раду помагати Игор Шимпл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана