Одбојкашице Гацка оствариле прву европску побједу: “Карловачко” на екс

Дејан Кондић
Одбојкашице Гацка оствариле прву европску побједу: “Карловачко” на екс

ГАЦКО - Одбојкашице Гацка исписале су једну од најљепших страница у историји клуба. Изабранице Саше Слијепчевића савладале су екипу Карловца у Требињу са 3:2 (25:19, 20:25, 22:25, 25:19, 15:13) у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ, остваривши тако прву побједу у европским куповима.

Памтиће се. Пробијен је лед на међународној сцени. Борба је била велика, са мноштвом преокрета. Ривал је био расположен за надигравање, али срце Гачанки и прије свега жеља били су већи. Екипа из Хрватске је имала и вођство од 2:1, међутим Гачанке су оставиле све на терену и заслужено ће ући са минималном предношћу у реванш. Пуна утисака била је и једна од најбољих играчица домаћег тима Ивана Радовић.

- Чудесна утакмица, била је узбудљива од првог до посљедњег поена. Нисмо ни свјесне какав смо резултат оствариле. Јер увијек ће се писати да је наша генерација остварила прву побједу у Европи. Пресрећна сам! Ушли смо од старта концентрисане и добиле први сет. У другом периоду игре већ је дошло до опуштања, пада концентрације и нажалост смо га изгубили. У наставку утакмице уз доста воље, жеље и пожртвованости показале смо од каквог смо материјала. Публика је могла стварно да ужива у одличној одбојкашкој представи. Много су нам помогли, мотивисали и дали нам снагу, односно “вјетар у леђа” да издржимо сва искушења до краја меча и славимо - истакла је Радовићева.

Реванш у Хрватској на програму је 15. новембра, а прије тога Радовићеву и друштво у петак очекује првенствени меч против Бањалука Волеја на домаћем терену у Гацку.

- У реваншу ће сигурно бити знатно теже, с обзиром на то да су они домаћини. Припремићемо се најбоље што можемо да пружимо још бољи отпор и покушамо да изненадимо ривала. Ипак прије тога чека нас БЛ Волеј, који је знатно ослабљен у односу на прошлу сезону, али не смијемо се опуштати. Даћемо све од себе да дођемо до сва три бода. То је за нас у овом моменту битнија утакмица, јер преко првенства долазимо до Европе, а ту не смије бити грешке, јер имамо озбиљне, највише амбиције на домаћим фронтовима. Овим путем позивам навијаче да дођу и подрже нас као и до сада - закључила је Радовићева.

Гацко се на друштвеним мрежама захвалио навијачима.

- Захваљујемо нашој публици из Гацка, која је увијек уз нас па и у Требињу, као и свим људима из Требиња који су дошли и били нам вјетар у леђа. Такође велико хвала на организацији и гостопримству особљу “Града сунца” - стоји у објави Гачанки.

Данас нови меч

Парови 7. кола првенства БиХ за одбојкаше: Модрича - Радник (17.30), Љубиње - Јединство (19), субота: Борац - Босна (19), Напредак - Гацко(19), Какањ 78 - Меџик Ајс (19), одбојкашице: Слобода - Бимал Јединство (19), Гацко - Бањалука Волеј (19), субота: Инова - Игман (16), Горажде - Центар ОРТ (17), Мостар - Кула (16).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана