Одбојкашице Гацка дочекују загребачку Младост (18): Тријумф за наставак европске бајке

Дејан Кондић
Одбојкашице Гацка дочекују загребачку Младост (18): Тријумф за наставак европске бајке

ГАЦКО - Женски одбојкашки клуб Гацко од 18 часова у Требињу домаћин је загребачкој Младости у првом сусрету осмине финала Купа ЦЕВ.

Изабранице Саше Слијепчевића живе свој сан и не желе да се буде, односно да стану. Ривал је добро познат још из квалификација за Лигу шампиона. Загрепчанке су тада као организаторке квалификационог турнира за елиту славиле са 3:1. Међутим, Гачанке су у том дуелу освојиле први сет и показале да се и те како може играти против хрватског шампиона. То је за “Глас Српске” потврдила и Ивана Радовић, примач сервиса најбоље екипе у Српској и БиХ.

- Познајемо добро Загрепчанке. Младост је квалитетна екипа, али нисмо показале свој максимум у том првом дуелу. Сматрам да тада још нисмо биле довољно уигране с обзиром на то смо у измијењеном саставу ушле у ову сезону. Улогу фаворита препуштам екипи Младости, али мислим да нисмо без шанси. Даћемо све од себе да пружимо што бољи отпор и дођемо до жељеног циља. Играмо на домаћем терену, што нам даје благу предност. Позивам све наше навијаче да дођу и подрже нас, да нам буду вјетар у леђа, као и досад, како бисмо дошли до великог тријумфа - рекла је Радовићева.

Младост у доброј форми долази у Требиње, међутим, и Гачанке су у добром периоду. На терену највећег ривала Јединства у недјељу су након 23 године освојиле Куп Републике Српске. Управо је Радовићева проглашена за најбољег играча завршне представе најмасовнијег такмичења у Српској.

- Направиле смо озбиљан успјех. Пресрећне смо. Мислим да нисмо још ни свјесне какав резултат смо направиле. Драго ми је што сам дио ове екипе. Треба да наставимо у истом ритму и да испишемо историју ове сезоне. МВП признање ми сигурно значи. До њега не бих могла доћи без мојих саиграчица и управе. Ипак, то је иза нас и сад смо максимално фокусиране на Младост. Надам се да ће се наставити побједнички низ - истакла је Радовићева.

Истанбул или Левалоа

Познат је и евентуални ривал Гацка у четвртфиналу другог по квалитету европског одбојкашког клупског такмичења. Уколико направе подвиг, дјевојке које са клупе води Саша Слијепчевић за пласман у полуфинале бориле би се против боље из двомеча турског Истанбула и француске екипе Левалоа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана