Одбојкашице Борца упалиле моторе: Без притиска до повратка у елиту

Дејан Кондић
Одбојкашице Борца упалиле моторе: Без притиска до повратка у елиту

БАЊАЛУКА - Након колега из мушке секције са радом су почеле и одбојкашице Борца. “Црвено-плаве” крећу у мисију повратка у Премијер лигу.

Тренеру Душану Кузмановићу на првој прозивци јавило се 18 дјевојака са изузетком Невене Лучић, која је болесна, али ће и она од понедјељка бити у строју. Нова лица су Николина Глишић, Марина Марјановић, Данијела Ивковић, Јелена Шакотић, Соња Вујнић и Марија Гамбирожа. Клуб су напустиле Ивана Чолић, Душица Марковић, Анђела Биберџић, Ивана Вучановић, Маја Благић и још пар млађих дјевојака. Шеф струке Бањалучанки најављује да његове изабранице очекује доста рада да би се бориле за повратак у елиту.

- Овај викенд ћемо радити у парку “Младен Стојановић”. Од понедјељка улазимо у дворану. Чека нас и рад у теретани. Циљ је да се добро уиграмо. Не бјежимо од улоге фаворита, међутим не желимо дјевојкама да стварамо неки притисак. Имамо своје циљеве, чим смо довели овакве играче, желимо да будемо у самом врху, да се боримо за титулу. Међутим никаквог императива немамо, ићи ћемо од утакмице до утакмице. Такође морамо боље упознати и наше ривале. Имамо велики респект према свим тимовима у лиги, али поново кажем наше се зна - истакао је Кузмановић.

Одласком Анђеле Биберџић капитенска трака сада је на руци Мирјане Швраке.

- Ово је већ трећа година како сам у клубу. Сада имамо доста нових играча, лијепа је атмосфера. Сигурна сам да ћемо имати праву екипу да остваримо своје циљеве. Сваки почетак припрема је тежак, али мислим да ћемо брзо постићи “радну температуру” и без проблема проћи ове припреме - рекла је Шврака.

Најзвучније појачање Борца свакако је искусни коректор Соња Вујнић, која би требало да буде ослонац младим “црвено-плавим” дјевојкама.

- Јелена и ја смо дошле да помогнемо овој младој екипи, да се вратимо у највиши ранг. Послије осам година промијенила сам клуб, све ми је ново, али дјевојке су сјане. Надамо се да ћемо заједно успјети да остваримо наше амбиције. Занимљиво ово су ми 12. припреме у каријери, лети вријеме, али и даље имам доста мотива - поручила је Вујнићева.

Генералка у Палама

Крајем септембра Бањалучанке ће учествовати на Међународном меморијалном турниру “Веселинка Слијепчевић”, гдје ће поред нашег тима учествовати домаћин Јахорина из Пала, илиџански Игман и београдски Партизан.

- Бићемо спремни за старт првенства, који је предвиђен за 22/23. септембар. Мислим да ће то прво коло Прве лиге бити играно прије дуела четвртфинала Купа Српске - рекао је Кузмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана