Одбојкашице Борца припремају се за повратничку сезону у Премијер лиги: “Црвено-плаве” у новом руху

Дејан Кондић
Одбојкашице Борца припремају се за повратничку сезону у Премијер лиги: “Црвено-плаве” у новом руху

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Борца већ двадесетак дана припремају се за повратничку сезону у Премијер лиги БиХ.

Изабранице Душана Кузмановића тренирају два пута дневно, са чиме комбинују рад у теретани. У односу на прошлу сезону екипа је јача за техничара Елену Ђукановић, која је дошла из Ваљева, те средњег блокера Јовану Ковачевић која је пристигла из градачачке Куле, али и примача сервиса Адну Курбагић, дојучерашњу узданицу сарајевског ОРТ Центра. Екипу су напустиле Барбара Челар, Дара Видовић, Невена Лучић, Марина Марјановић и Данијела Ивковић.

- Иза нас је изузетно тежак и изазован период у којем су се дјевојке успјеле адаптирати након паузе. Задовољан сам физичким стањем, нисмо имали никаквих проблема. Костур екипе од претходне сезоне појачан је играчицама за које мислим да се идеално уклапају у идеологију и начин игре који захтијевам. Све ће се видјети у септембру, када на распореду буду контролни мечеви. Већ сада напредак је видљив - рекао је Кузмановић.

Капитен екипе Мирјана Шврака улази у своју четврту сезону у црвено-плавом дресу. 

- Иако се напорно ради, атмосфера је феноменална. Већ смо се прилагодиле високом ритму тренинга, фокусирајући се на кондицију и техничке детаље. Имамо јаку конкуренцију, али се међусобно бодримо и подршка смо једна другој - додала је Шврака.

Своју прву сезону изван Србије одиграће техничар Елена Ђукановић.

- Врло сам задовољна како су ме девојке и генерално сви у клубу прихватили. Поставили смо јасне циљеве за надолазећу сезону, а то је да будемо свима конкуренти у елити - истакла је Ђукановићева.

Поуздани “средак” Јована Ковачевић била је неко на чијем доласку је инсистирао Кузмановић.

- Признајем, није било лако ових дана, ритам је био напоран, али смо све заједно успјешно пребродиле. Морам посебно истаћи изузетну атмосферу међу дјевојкама која нам је помогла да издржимо овај изазован темпо. Од првог дана тренинга ентузијазам је био очигледан, од најмлађих чланица па све до најискуснијих играчица. Све смо изузетно мотивисане и свака од нас даје свој максимум. Посвећени смо раду заједно са тренерима и то нас инспирише - нагласила је Ковачевићева. 

Утакмице

“Црвено-плаве” у септембру крећу са одигравањем контролних утакмица. Половином деветог мјесеца Борчеве одбојкашице два викенда у низу играће турнире против екипа из Премијер лиге, али и региона. Шампионат у највишем рангу у БиХ почиње у првом викенду октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана