Одбојкашице БЛ волеја покушаће да донесу први пехар Купа у витрине: Мотив наш највећи адут

Душан Репија
Одбојкашице БЛ волеја покушаће да донесу први пехар Купа у витрине: Мотив наш највећи адут

БАЊАЛУКА - Свјесне да немају права пријетити дугогодишњем владару Бимал Јединству и поносне на карактер који посједују, одбојкашице БЛ волеја обећале су борбу до посљедњег даха у суботњем финалу Купа БиХ (16 часова).

Када се погледају историја, традиција, квалитет, резултати и међусобни скор не само ове сезоне него и претходних, јасно је да су Брчанке велики фаворити. И као што рече тренер Бањалучанки Ђорђе Милошевић, не дешава се баш често у одбојци да лошији тим изненади бољег, али ипак оставља неколико процената шансе својим дјевојкама.

- Куп је специфичан, игра се само једна утакмица и у овом случају можда би се могло десити да лошији изненади. Вољни моменат може да буде одлучујући. Јединство има квалитет и континуитет, а ми се уздамо у ту вољу. Квалитетнија су екипа самим тим што су дуго година освајачи свих трофеја у БиХ и Српској, имају континуитет који нама недостаје. Од када сам дошао џ клуб, имали смо много проблема управо због немогућности да тренирамо колико бисмо жељели па можда нисмо дошли на ниво на коме можемо да будемо - рекао је Милошевић.

Минуле сезоне БЛ волеј је био на корак да прекине доминацију, јер је водио са 1:0 у финалној серији, али је Јединство искористило предност домаћег терена и стигло до два тријумфа. У три одмјеравања снага текуће кампање “принцезе” имају максималан скор и сет количник 9:0, али коректор Милица Шорак вјерује да ће њен тим пружити много боље издање него што је био случај до сада.

- Чека нас добро познат ривал и реално, ако гледамо досадашње резултате у сезони, не можемо да имамо велика очекивања. Ипак, доста смо радили на исправљању грешака, јако смо мотивисане да покажемо да смо напредовале. Мали хендикеп је што играмо у гостима, али ћемо се борити како бисмо коначно пехар донијели у Бањалуку. Уколико успијемо да уведемо сетове у неизвјесну завршницу мислим да ћемо имати веће шансе - рекла је Шоракова.

Милошевића може да радује што коначно има све дјевојке на располагању. То није био случај у добром дијелу сезоне, а нарочито на почетку кампање.

- Потпуно здрави и спремни улазимо у овај меч. Имали смо доста проблема, посебно са Јованом Ковачевић, али је у посљедњих неколико мјесеци све у реду - додао је Милошевић.

Играчице хероји

Директор клуба Војислав Опачић нагласио је да су одбојкашице хероји с обзиром на беспарицу која је снажније него икада погодила овај колектив.

- Сезона је без сумње најтежа у историји клуба због низа околности на које се надовезују друге. Јако је тешко организовати рад, како због амбијента у коме живимо, тако и због политичких превирања, али, ето, некако гурамо. Захвалио бих играчицама, које су хероји. Обраћали смо се за помоћ институцијама, људима из реалног сектора, али нисмо добили баш пуно позитивних одговора. Некако ћемо успјети да обезбиједимо средства да завршимо сезону, а онда ћемо видјети како даље - рекао је Опачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана