Одбојкашице Бимал Јединства осми пут заредом освојиле Куп БиХ: “Принцезе” претплаћене на трофеје

Душан Репија
Одбојкашице Бимал Јединства осми пут заредом освојиле Куп БиХ: “Принцезе” претплаћене на трофеје

БРЧКО - Одбојкашице Бимал јединства су једноставно без конкуренције. Показале су то у финалу Купа БиХ против БЛ волеја, пошто су без изгубљеног сета стигле до осмог трофеја у низу, а 13. укупно у овом такмичењу.

“Принцезе” годинама одолијевају на врху иако се конкуренти из сезоне у сезону надају да ће и помрсити рачуне. Међутим када дође борба за пехаре, Брчанке, слободно се може рећи, изађу из монотоније побједа и пронађу додатну мотивацију те још једном покажу како им у оквирима БиХ нема равних. Било је тако и у финалу у коме су Бањалучанке распустиле 17, 16 и 14 поена по сетовима. Колико су у ствари јаке показале су у посљедњем сету, који су гошће отвориле са 5:1, а онда је услиједила велика серија и експресан крај меча. Ово је Јединству четврта побједа у сезони против истог ривала, максималан учинак има и са другим најозбиљнијим конкурентом, екипом Гацка, тако да је сасвим јасно да је и даље за два корака испред свих.

- Знали смо да смо квалитетнији састав. Било је најважније мотивисати екипу за нови тријумф, што смо успјели и свакако сам изузетно задовољан - рекао је шеф стручног штаба Брчанки Смаил Пезеровић.

Капитен Жана Драгутиновић мора добрано да размисли који јој је ово трофеј по реду, али сваком новом радује се као да је први.

- На први поглед побједа се чини лаганом, али није баш тако. Ми истински јесмо боље, али је то требало потврдити и на паркету, посебно кад су гошће у трећем сету повеле. Ипак, појачале смо ритам на вријеме и сасвим заслужено освојиле пехар - рекла је Драгутиновићева.

“Принцезе” су ове сезоне претходно освојиле Куп Републике Српске, а како у првенству имају максималних 18 побједа пред плеј-оф реално је очекивати да се оките 15. шампионском титулом у историји.

- Јединство је једноставно још прејака екипа за све остале у лиги. Објективно, играли смо онолико колико нам је домаћин дозволио - свјестан је искусни тренер БЛ волеја Ђорђе Милошевић.

Са констатацијама свог тренера сложила се и капитен Тамара Ђапа, која је ипак додала да њена екипа није одиграла онако као зна.

- Јасно је да су Брчанке боље, али нас није ишао сервис, пријем нам је такође био помјерен, тако да је овакав резултат сасвим логичан слијед догађаја - закључила је Ђапа.

Плеј-оф

Предстојећег викенда почиње плеј-оф у шампионату БиХ, а Јединство ће у четвртфиналној серији снаге одмјерити са Игманом. у осталим паровима састају се: Гацко - Слобода, БЛ волеј - Јахорина, Горажде - Мостар. У четвртфиналу се игра на двије побједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана