Одбојкаши Србије побиједили и Тунис на СП

Tanjug
Foto: Sputnik

КАТОВИЦЕ- Мушка одбојкашка репрезентација Србије побиједила је вечерас у Катовицама селекцију Туниса резултатом 3:0, по сетовима 29:27, 25:15, 25:17 у мечу трећег кола групе А на Светском првенству, које се одржава у Пољској и Словенији.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Урош Ковачевић са 15 поена, док су Марко Подрашчанин и Душан Петковић забиљежили по 11. У селекцији Туниса најбољи је био Хамза Нађа са 12 поена.

Србија је изборила пласман у осмину финала СП, пошто је освојила прво мјесто у групи са три побједе и девет бодова. Тунис је трећи са три бода. Касније вечерас играће Украјина и Порторико.

Касније вечерас биће познато ко ће бити ривал Србије у осмини финала СП. Пласман у осмину финала СП избориће по две првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећепласиране екипе.

Осмина финала биће одиграна по новој формули. Пољска и Словенија ће заузети позиције један и два, док ће преостале репрезентације бити рангиране на основу постигнутих резултата од трећег до 16. мјеста.

Утакмице осмине финала СП биће одигране од 3. до 6. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана