Одбојкаши Радника преко Меџик Ајс Домаљевца (2-0 у серији) до финала плеј-офа првенства БиХ

Дејан Кондић
Одбојкаши Радника преко Меџик Ајс Домаљевца (2-0 у серији) до финала плеј-офа првенства БиХ

ОРАШЈЕ - Одбојкаши Радника браниће трофеј намијењен најбољој екипи у БиХ. Изабраници Владимира Милићевића су и у другој утакмици полуфиналне серије надиграли Меџик Ајс Домаљевац са 3:0 (17:25, 13:25, 22:25) и пласирали се у финале плеј-офа првенства БиХ.


Бијељинци су новим тријумфом у Орашју, другим у мање од мјесец дана, потврдили да су бољи од Меџик Ајс Домаљевца иако је екипа Златка Ивића славила у оба сусрета регуларног дијела шампионата. Радник је показао шампионско лице и карактер у мечевима кад се одлучивало о трофеју, а један од најбољих у редовима “плаво-бијелих” био је репрезентативни средњи блокер селекције БиХ Милош Поповић.

- Тријумфовали смо, између осталог, и због њиховог пада концентрације, а све то помало вуче коријен од финала Купа, када смо их добили такође на њиховом терену. Мислим да их је тај меч доста пореметио психолошки. Било је то за њих превелико разочарење пред наставак сезоне. “Ушли смо им у главу”, што би се рекло. Искористили смо све шансе да тријумфујемо у овом јако битном мечу за нас - рекао је Поповић.

Радник ће у финалу играти против Напретка из Оџака који је такође у два меча одрадио посао против екипе Какањ 78. Тим из Посавине славио је и у другом мечу, у гостима, са максималних 3:0 (25:18, 25:21, 25:23).

- Већ смо се окренули ка финалној серији и мечевима против екипе из Оџака. Добро се познајемо, добили смо их у Бијељини са 3:2, тамо смо изгубили са 3:0. Радићемо и спремаћемо се детаљно за њих. Биће свакако занимљиво. Имамо довољно времена и сматрам да можемо и њих побиједити у финалу - истакао је Поповић.

Финална серија почиње наредног викенда, а шампион ће постати екипа која прва дође до двије побједе. Други меч завршне представе на програму је 19. или 20. априла, а евентуална мајсторица 26. или 27. априла. Предност домаћег терена има Напредак који је регуларни дио шампионата завршио на првом мјесту, док је бранилац трофеја Радник завршио као другопласирани.

Реприза код дама

У конкуренцији одбојкашица гледаћемо репризу прошлогодишњег финала између Гацка и Бимал Јединства. Гачанке су и у другом мечу полуфиналне серије биле боље од Куле у Градачцу са 3:0 (25:16, 25:18, 25:23), док су брчанске “принцезе” надиграле Игман на страни са 3:2 (19:25, 25:19, 25:16, 24:26, 17:15). Као и код мушкараца, и код дама финална серија почиње наредног викенда, а шампион ће постати екипа која прва дође до двије побједе. Други меч завршне представе на програму је 19. или 20. априла, а евентуална мајсторица 26. или 27. априла. Предност домаћег терена има екипа Гацка, која брани титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана