Одбојкаши Радника играју квалификације за Лигу шампиона

Дарко Драгичевић
Foto: Архива

ГРАДИШКА - Бијељински Радник у квалификацијама за Лигу шампиона дочекаће румунску Корону Брашов у “Арени” у Градишци (18 часова). Шампион Румуније је велики фаворит у овом дуелу.

Наиме, Корона Брашов довела је девет искусних интернационалаца и направила тим који има циљ да се пласира у групну фазу. У својим редовима имају одбојкаше из Бразила, е Холандије, Србије и Аустралије међу којима је и неколико репрезентативаца.

Само ти подаци довољно говоре о квалитету екипе против које ће да игра Радник. 

Тренер Владимир Милићевић истиче да је настојао да упозна што боље наредног ривала.

- Корона Брашов је изузетно квалитетан ривал. Одлично су се појачали , имају девет интернационалаца и настојао сам да их што боље упознам, мада је то тешко јер су промијенили тим. Нови су им техничари. Ту је први избор Бразилац Муриљо који је неизвјестан за први меч због повреде. Ипак имају они одличног и другог техничара Федерика Арквеза из Аргентине. По ономе што сам видио имају тим који жели да игра групну фазу Лиге шампиона и спремају се да играју елитни ранг такмичења тако да нас очекује заиста веома тежак меч. Надам се да ће публика у Градишци доћи да ужива у квалитетној одбојци и да ће нам помоћи да одиграмо што боље можемо, јер је Корона фаворит пред дуел - рекао је тренер Радника.

Сам термин квалификација долази у сред припремног периода, а бијељински тим није ни комплетирао своје редове.

- У односу на прошлу сезону отишло нам је пет играча, док смо довели само двојицу. Нисмо у пуној форми и нисмо је ни темпирали за ове мечеве. Ови дуели у квалификацијама за Лигу шампиона су награда за момке за све што су урадили прошле сезоне. Треба да играју растерећено, да уживају у дуелима са квалитетним противником и да пруже што јачи отпор ривалу. То је наш циљ у овом дуелу - истакао је Милићевић.

Судије

Први дуел у Градишци судиће Чех Јан Кртичка и Турчин Озан Чаги Саринага. Реванш меч је у Брашову 25. септембра у 20 часова. Тај дуел такође судиће чешко-турски пар Игор Шимпл и Нурпер Озбар. Побједник иде у друго коло квалификација за Лигу шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана