Одбојкаши Љубиња уз Mozzart до врха Премијер лиге

Mozzart
Одбојкаши Љубиња уз Mozzart до врха Премијер лиге

ОК Љубиње један је од најтрофејнијих одбојкашких клубова у нашој земљи. За више од шест деценија вриједног рада, окитили су се бројним одличјима и лансирали многа успјешна имена у свијет професионалне одбојке. Стога и не чуди чињеница да је компанија Mozzart наставила да пружа подршку овом премијерлигашу на путу до врха табеле.

Веома смо задовољни интересовањем које компанија Mozzart показује за наш клуб, пружајући нам подршку у континуитету. Надамо се да ћемо и у наредном периоду имати добру сарадњу-  поручује Миладин Рудан, технички секретар клуба.

Mozzart је раније подржао и женски састав овог клуба, а одбојкашице Љубиња тренутно се такмиче у Другој лиги Републике Српске. Мушки састав се за бодове бори у најелитнијем рангу- Премијер лиги БиХ, а уз наставак подршке Mozzartа желе да напредују на табели.

Колико је одбојка популаран спорт у Љубињу међу свим генерацијама, свједочи чињеница да овај клуб има 130 чланова у свим селекцијама - од пјетлића до сениора.

ОК Љубиње је најуспјешнији спортски колектив у такмичењу млађих категорија у мушкој селекцији на нивоу БиХ. Љубињци су својевремено играли Прву савезну лигу бивше Југославије, а били су побједници Купа БиХ пет пута. Бројне сезоне провели су у Премијер лиги БиХ, а два пута су били прваци Републике Српске, те побједници републичког Купа. Са јуниорским саставом су освојили републичко такмичење чак осам, а државно пет пута. Били су државни кадетски прваци и чак осам пута прваци Републике Српске за кадете. Њихови пионири су освојили републички врх 12 пута, док им је то на државном нивоу пошло за руком пет пута.

Клуб је изњедрио многе репрезентативце који су освајачи медаља на највећим свјетским такмичењима. Јово Ђурић и Младен Ликић играли су за бившу Југославију. Њихов Ђорђе Ђурић је освајач два европска сребра, свјетског сребра и олимпијске бронзе. Страхиња Козић је играо у тиму освајача Еурочеленџ купа, Милорад Ковач и Анђелко Ћук су репрезентативци Хрватске, а Гојко и Божидар Ћук играју за репрезентацију Црне Горе. Ранко Пупић, Ђорђе Кнежевић, Данило Ружић, Радослав Јањић и Александар Ђурић тренутно су репрезентативци БиХ.

Највеће жеље су им опстанак мушке селекције у Премијер лиги БиХ и пласман женске екипе у Прву лигу Републике Српске. Такође, желе да појачају рад са млађим селекцијама, како би и они што прије одговорили изазовима такмичења највишег ранга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана