Одбојкаши Борца желе корак напријед

Дејан Кондић
Одбојкаши Борца желе корак напријед

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца посљедњи су отишли на одмор од свих клубова у БиХ, а и први су почели са припремама за нову сезону.

Тренер “црвено-плавих” Мишо Марјановић у понедјељак је извршио прозивку и почео да спрема своје изабранике за сезону у којој би они требало да направе још један искорак ка плеј-офу. Борац је задржао исту екипу од прошле сезоне, са изузетком Филипа Пузића, који је “окачио патике о клин” из приватних разлога. Умјесто њега на позицију примача сервиса клуб је довео младог Украјинца Арсенија Доњеца. Са првим тимом раде и тројица јуниора.

- Циљ нам је средина табеле. Прошлу сезону завршили смо на шестом мјесту и био бих презадовољан када бисмо ове сезоне заузели бар једно мјесто више. Први смо почели са радом, а и посљедња смо екипа која је завршила, што се тиче минуле сезоне. Момци су имали паузу у шестом и седмом мјесецу. Први пут сам толико дуго радио с њима. То је зато што су млади и треба им тренинга. Посљедњих четири, пет кола прошле сезоне дошли смо на ниво неке игре коју желим. Сада то треба усавршавати. Желимо да се вратимо на тај ниво, зато смо кренули раније. Сада радимо два пута дневно. Два пута седмично радимо у парку, четири пута у сали и два пута у теретани. Од септембра избацујемо рад у парку и појачавамо у теретани. Планирамо да одиграмо десетак припремних утакмица у септембру, а шампионат стартује у првом викенду октобра - рекао је Марјановић.

И ове године Борчву млађарију предводиће искусни Борко Илић.

- За сада све протиче одлично и влада веома добра атмосфера у екипи, јер су ту готово сви момци који су играли и прошле сезоне. И даље смо једна од најмлађих екипа у лиги, имамо огроман простор за напредак и надам се да ћемо бити све бољи и бољи. Много пута се нашалим са тренером са питањем које су ми ово припреме по реду, јер када сам прешао број 20, престао сам да бројим, а то је било прије неколико година! Љетну паузу, као и сваке године, искористио сам да играм одбојку на пијеску, што ми много помаже у одржавању форме и припреме сам дочекао поприлично спреман - истакао је Илић.

Појачања

Први човјек Борца Александар Дакић истакао је да клуб није завршио активности у прелазном року.

- Пред почетак рада главни циљ смо испунили, задржали смо готово цијелу екипу од прошле године. Украјинац Доњец доведен је као замјена за Пузића. Преговарамо са још два, три озбиљна играча да бисмо комплетирали ростер. За 15 дана ће све бити познато, што се тога тиче - нагласио је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана