Одбојкаши Борца почели припреме за други дио сезоне: Ослабљени и без морања у наставку

 Дејан Кондић
Одбојкаши Борца почели припреме за други дио сезоне: Ослабљени и без морања у наставку

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца “упалили су моторе”. “Црвено-плави” су почели припреме за други дио сезоне.

Тим који са клупе води Мишо Марјановић у прољећни дио шампионата ући ће ослабљен, јер је екипу напустио средњи блокер Милош Поповић, иначе репрезентативац БиХ. Нових лица на прозивци није било и Борац је фактички једина премијерлигашка екипа која се није појачала уочи наставка првенства. Предсједник Бањалучана Александар Дакић за “Глас Српске” рекао је да ни град Бањалука, ни државне институције нису стале иза представника Републике Српске у европским куповима.

- Више смо очекивали од ресорног министарства и челних људи града Бањалука. Нисмо добили ни близу колико смо потрошили. Наступ у ЦЕВ Челенџ купу није било нимало јефтин, а чиста срца смо представљали град и Републику Српску на међународној сцени. Након свега не могу момцима да намећем било какав императив у наставку сезоне - рекао је Дакић.

Екипа под тренерском палицом Мише Марјановића до почетка другог дијела првенства, који је предвиђен за посљедњи викенд јануара, радиће два пута дневно у Бањалуци. Јутарњи тренинзи су у дворани “Центар”, а вечерњи у “Борику”. Борчев шеф струке истиче да ће екипа бити спремна за прву утакмицу наставка против Младости у Брчком и додаје да ће у другом дијелу већу шансу добити млади играчи.

- Циљ је да млађим играчима дам прилику. Пребацио сам и једног кадета у први тим. Након одласка Поповића, односно чињенице да нисмо били у могућности да се појачамо, нећемо јурити неки резултат на прољеће. Новца једноставно немамо, да смо довели два играча на чему сам од почетка инсистирао борили бисмо се за прву позицију, овако немамо никакав резултатски императив. Што се нас тиче, направили смо врхунски резултат у првом дијелу сезоне, урадили смо све што смо требали, опстали смо. У полуфиналу Купа БиХ против Домаљевца покушаћемо их намучити колико год је то могуће. Иначе, морам истаћи и то да имамо и проблеме са терминима за тренинг. Вечерњи тренинзи нам почињу у 22.30 и трају до поноћи. Знало се дешавати да у току седмице имамо три тренинга и три утакмице. Што се контролних мечева тиче, нећемо их играти, али ћемо сигурно бити спремни за наставак - поручио је Марјановић.

Пораз од Босне једини кикс

Одбојкаши Борца налазе се на четвртој позицији на табели Премијер лиге са 22 освојена бода. Изборили су и пласман у полуфинале Купа БиХ, док су у финалу Купа Српске поражени од бијељинског Радника у Бањалуци. У ЦЕВ Челенџ купу елиминисани су на првом кораку од норвешког Викинга. Тренер “црвено-плавих” жали само што његови момци нису славили на затварању првог дијела првенства.

- Из тог првог дијела остаје само жал за бодовима из посљедњег кола против Босне у Сарајеву. Сматрам да смо их могли освојити и онда бисмо завршили на трећој позицији, испред Какња - рекао је Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана