Очекује се око 1000 џудиста на турниру “Лакташи опен”

Дарко Драгичевић
Очекује се око 1000 џудиста на турниру “Лакташи опен”

БАЊАЛУКА- Џудо Клуб Лакташи ће наредног викенда да организују 22. Међународни турнир” Лакташи опен” на којем се очекује учешће око 1000 такмичара.

Ова манифестација је у календару Џудо савеза Републике Српске и БиХ и представља увод у нову сезону на којем сви желе да виде како су радили током припрема. Предсједник клуба Душко Блажић наводи да очекује веома квалитетан турнир.

- На турниру ће учествовати представници свих земаља бивше Југославије, те такмичари из Румуније и Бугарске. Очекујемо веома квалитетно такмичење, а клубови желе да виде како су радили у протеклом периоду. Надамо се да ћемо окупити око 1000 такмичара из ових земаља. Наравно турнир ће судити најбоље судије - истакао је Блажић.

Секретар клуба Горица Билак Моцоња истиче да ће такмичење трајати два дана. - Првог дана у суботу такмичиће се најмлађи. Биће ту млађи полетарци, полетарци, млађи пионири и пионири. У недјељу ће на татами да изађу кадети, јуниори и сениори. Поред такмичења биће организован и судијски семинар.

Спремне су и награде. Ту је награда Синиша Вукелић, затим за најбројнију екипу и најбољег тренера. Додијелићемо и кимона најмлађим учесницима. Захваљујемо се на подршци нашем граду Лакташима, као и Министарству породице, омладине и спорта. Ово такмичење је прво у новој години тако да клубови радо долазе да провјере своју форму . Имали смо пропле године комплетну екипу Партизана који је међу најјачим тимовима у Србији. Ту је још неколико веома квалитетних тимова тако да очекујемо добре борбе- истакла је Горица.

Такмичарка Лакташа Тамара Ђукић очекује добар резултат. Она ће да наступи у јуниорској конкуренцији. -Добро сам радила у протеклом периоду тако да желим да нову годину отворим освајањем првог мјеста. Прешла сам у вишу категорију, биће то нови изазов јер је конкуренција веома јака и желим да од старта кренем са добрим резултатима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана