Обуставља се фудбал у Енглеској до 7. јануара?

sportske.net
Обуставља се фудбал у Енглеској до 7. јануара?

Одлагање утакмица у Премијер лиги због корона вируса више није вијест будући да смо посљедњих дана свједоци све чешћим потезањем за одлукама ове врсте, па је у први план дошла идеја да се шампионат привремено обустави.

Према информацијама које долазе из Енглеске, план је да се фудбал обустави до 7. јануара када су планирани мечеви трећег кола ФА Купа, а да би наредно коло у Премијер лиги требало одиграти тек седам дана касније, тачније половином јануара.

Познато је да је прелаз између двије календарске године најузбудљивији у најјачем енглеском шампионату, а уколико коронавирус не престаје да "букти" навијачи широм свијета ће остати ускраћени за најквалитетнији фудбал.

Најпогођеније је 18. коло које је прилично "осакаћено" одлагањем утакмица Манчестер јунајтед - Брајтон, Саутемптон - Брентфорд, Вотфорд - Кристал Палас, Вест Хем - Норич и Евертон - Лидс, а није искључено ни да се неки од преосталих пет сусрета откаже.

Највећи ударац за навијаче је што ће свакодневни мечеви у распону од 26. децембра до 3. јануара, са изузетком 30. децембра, бити одложени.

То ће иоанко згуснути календар подићи на виши ниво и питање да ли ће се у наставку сезоне наћи одговарајућих термина за заостале мечеве.

Подсјетимо на примјер Тотенхема, који због сличних проблема није ни одиграо утакмицу против Рена у Лиги конференција прије осам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана