Обрадовић: Заустављање противничке игре у транзиције и контрола скока - прве ствари које треба да урадимо

гс
Foto: гс

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да његов тим у мечу против Андоре мора да заустави противничку игру у транзицији и исконтролише скок.

"То је прва ствар коју треба да урадимо – да зауставимо њихову транзицију. А после тога у игри пет на пет да пробамо да спречимо те блокаде које имају за шутере. Треба да исконтролишемо и скок, јер су тим који иде изузетно добро иде на скок. То би требало да буду кључне ствари. Ако то успемо да урадимо, имамо шансе да одиграмо добру утакмицу", рекао је Обрадовић.

Кошаркаши Партизана гостоваће у сриједу екипи Андоре, у мечу четвртог кола Групе А Еврокупа.

Партизан је до сада забиљежио све три побједе, док је Андора на учинку од двије побједе и једног пораза.

Црно-бели су рано јутрос кренули на пут у Андору, а очекује се да стигну касније поподне.

"Променићемо неколико превозних средстава и стићи у Андору око пет поподне. Веома лепо путовање, али шта је ту је, то је саставни део овога чиме се бавимо", додао је Обрадовић.

Кошаркаш Партизана Алекса Аврамовић рекао је да је Андора типична шпанска екипа, која воли игру са много трчања.

"У последње време су поправили игру, како у Еврокупу тако и у првенству Шпаније. Тамо су добили Хувентуд, против кога смо и ми играли. Знамо од кога прети највећа опасност. Надам се да ћемо поновити игру и енергију са претходних мечева, на којима немамо ове сезоне пораз", рекао је он.

Аврамовић је истакао да је лидер противничке екипе Клевин Ханан, који је веома искусан, и који се налази у доброј кондицији већ дуго година.

"Он је плејмејкер који организује игру, али и искочи када тим стане – поенима или асистенцијама. Њихов је најбитнији играч. Имају и Јелинека (Давид), који је сјајан шутер дуги низ година. Ту је Ноа (Амин), који је прошле сезоне играо у Асвелу а дошао је као замена за Банџу Сија на позицији четири", додао је он.

"Физички су веома јаки, могу добро да трче. Ту је и Мекинтајер (Коди Милер), који је прошле сезоне играо у Партизану. У последње време игра добро, физички је јак плејмејкер. Ми знамо који су наши квалитети. Осврћемо се само на нас, гледамо да ми будемо што бољи јер ми имамо наш пут", закључио је Аврамовић.

Црно-бели ће у Андори моћи да рачунају на Алена Смаилагића, који није играо у прошлом мечу АБА лиге против ФМП-а.

Меч Андоре и Партизана на програму је у сриједу од 20.00.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана