Објављени детаљи погибије српског такмичара на КросФит играма

Танјуг
Објављени детаљи погибије српског такмичара на КросФит играма

ДАЛАС - Српски такмичар Лазар Ђукић утопио се у четвртак ујутру током пливачког такмичења на Тексашком језеру Марина Крик, у оквиру КросФит игара, преноси АП. Званичник у Форт Ворт ватрогасној бригади саопштио је да је позван око осам сати ујутру да помогне полицији јер један учесник пливачког такмичења, није виђен већ неко вријеме.

Полиција је саопштила да су њени припадници који су били задужени за догађај приметили да се један такмичар који је претходно био виђен у води, не појављује на њеној површини.

Директор такмичења Дон Фол изјавио је да су сви тужни због трагедије и да ће заједно са властима учествовати у истрази неочекиване смрти на Марина Крик језеру код места Форт Ворт.

Узрок смрти још није саопштен. Фол је рекао да је КросФит имао сигурносне планове и процедуре, те да је њихово обезбеђење било присутно на такмичењу.

Форт Ворт Стар Телеграм је објавио да је такмичење укључивало трчање на 3,5 миља, затим 800 метара пливања. Кајтлин Причард је испричала новинарима да је стајала близу циља када је видјела да се Ђукић приближава.

Додала је да је био међу пливачима и да је примијетила како је променио начин пливања, али је претпоставила да је то због умора након трчања.

Видјела је спасиоце у близини на даскама у језеру, али није приметила да су интервенисали или покушали да спасу некога. Ђукиć је играо ватерполо и био је амбасадор спортиста за ФИТАИД, бренд спортских пића, био је био треćепласирани кросфит спортиста у Србији и 88. у свијету.

 Они који су познавали Ђукића описали су га као "оријентисаног спортисту и човека који уђе у собу и осветли просторију".

КросФит игре се одржавају од 2007 године, на њима се боре најиздржљивије светске атлете. Пропозиције и игре се мењају сваке године, а детаљи такмичења се не објављују до самог почетка такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана