Објављена документација коју је Новак поднио прије уласка у Аустралију

Г.С.
Објављена документација коју је Новак поднио прије уласка у Аустралију

Објављена је комплетна документација коју је Новак Ђоковић поднео прије уласка у Аустралију.

Интеракција Новака Ђоковића и радника пасошке контроле трајао је свега неколико минута, а како стоји у званичној документацији предатој на суду, дошло је до неспоразума.

Српски тенисер је разумио да документација коју посједује није одговарајућа и он је моментално позвао граничну полицију.

Речено му је да се на камерама види све што се догађало откако је слетио, као и да је снимљен цио разговор и када је Новаку Ђоковићу затражено да преда документа, предао је сва која је имао и иста та су послата суду неколико дана касније.

Такође је приказао резултате ПЦР тестова на вирус корону, гдје се јасно види да је Новак Ђоковић 16. децембра био позитиван на корону, а 22. децембра је добио негативан тест.

Додатна документа је послао јер је разумио да је добио медицинско изузеће зато што је у посљедњих шест мјесеци био заражен короном.

Његов разговор са граничном полицијом је био прекидан шест до осам пута јер је човек који је водио интервју морао да излази из собе како би се консултовао са својим супервизорима око докумената које Новак Ђоковић посједује.

У једном моменту је српски тенисер узео свој телефон како би контактирао агента и обавијестио га о свему да би му након 15 до 20 минута речено да му није дозвољено коришћење мобилног телефона.

Новак је телефон угасио и оставио у торби гдје су биле остане његове ствари, па је након неких 90 минута интервју завршен и речено му је да може да се одмори на софи која се налази у сусједној просторији.

Неколико сати касније му је речено да ће му виза бити укинута, на шта је услиједио одговор да је недавно био заражен короном и да због тога може да добије медицинско изузеће, на шта му је речено да то није истина и припремљени су папири за откаивање визе.

Новак Ђоковић је одбио да те папире потпише и додао да је био збуњен због свега што се догодило и није желио да ради ништа без присуства или макар савјета својих адвоката и да чак није ни разумио шта је на тим папирима.

Било је 4 ујутру и није имао никог око себе, а требала му је помоћ адвоката до којих није могао да дође све до 8 ујутру, када му је речено да има 20 минута да исприча нешто што би помогло његовом случају и утицало на то да се одбијање визе спријечи.

"Дакле, дајете ми законских 20 минута да покушам да пружим додатне информације које немам? У четири сата ујутру? Мислим, довели сте ме у веома незгодну ситуацију у којој у четири ујутру не могу да позовем председника Тениског савеза Аустралије, не могу да ступим у контакт са било ким из владе Викторије преко Тениске федерације", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је затражио још времена да се консултује са адвокатима и навео да је поднио сву потребну папирологију: "И не бих седео овде испред вас да нисам поштовао сва правила и прописе које је поставила ваша влада. Тако да ја не знам шта ово значи... мени је то мало шокантно, да ми дајете обавештење о укидању визе, на основу чега?", питао је Ђоковић.

На то је речено да ће његови адвокати имати право да уложе жалбу уколико дође до укидања Новакове визе, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана