Нуњо Гомеш: Португал јесте фаворит, али Србија има одличан избор играча

Анадолија
Нуњо Гомеш: Португал јесте фаворит, али Србија има одличан избор играча

БЕОГРАД - Послије убједљиве побједе против Катара, фудбалска репрезентација Србије вечерас путује у Лисабон гдје је у недјељу од 20.45 часова очекује одлучујућа утакмица за пласман на Свјетско првенство 2022. године.

Некадашњи капитен португалске репрезентације Нуњо Гомеш каже да екипа селектора Фернанда Сантоша мора да прихвати улогу фаворита и очекује одличну утакмицу на стадиону Бенфике.

-У мечевима одлуке, као што је овај у недјељу, домаћи терен представља велику предност. Португал јесте фаворит, али мора на терену да оправда тај епитет и да покаже да заслужује прво мјесто у групи и директан пласман у Катар. Србија, традиционално, има одличан избор играча и врло конкурентан тим. Рекао бих да као колектив дјелују јако добро и не зависе превише од индивидуалних квалитета својих појединаца. То је екипа која током целе утакмице тражи го и ствара велики број шанси. Мислим да су од доласка Драгана Стојковића на мјесто селектора и тактички боље организовани него у неким претходним циклусима квалификација за велика такмичења - рекао је Нуњо Гомеш.

Јасно је да Нуњо Гомеш највише очекује од свог насљедника са капитенском траком у репрезентацији Португалије Кристијана Роналда.

-Да се разумијемо, Португалија има феноменалан тим састављен од великог броја играча вансеријског квалитета. Јасно је да су са Роналдом на терену много јачи и да у том случају још лакше стижу до побједе. Када је здрав и расположен, Кристијано је увијек највећа пријетња противничкој одбрани - истакао је Нуњо Гомеш, додавши да је ријеч  о рођеном такмичару који обожава да се надмеће и током цијеле каријере жели да буде најбољи.

-Тајна његовог успјеха је у сатима и сатима напорног тренинга, у труду који свакодневно улаже да би увијек био у врхунској форми. Роналдо, то је једна машина - додао је.

Занимљиво је чути мишљење некадашњег центарфора Фиорентине о момку који данас тресе мреже у дресу клуба из Фиренце и пријети да посвађа највеће и најбогатије клубове у предстојећем зимском прелазном року - Душану Влаховићу, репрезентативцу Србије.

-Душан Влаховић посједује изузетан потенцијал и мислим да ће за коју годину бити један од најбољих нападача у Европи. Веома је млад, има много добрих особина и предвиђам му заиста лијепу будућност. Посљедња дешавања у Фиорентини неће утицати на његово голгетерско расположење. Мислим да је већ показао да, упркос годинама, има јак карактер и фантастичан менталитет. У фудбалу постоје ситуације које не би требало да се догоде, али се дешавају. Волио бих да се на крају нађе решење које ће задовољити све стране - казао је Нуњо Гомеш.

Нуњо Гомеш је у Фиорентини дијелио свлачионицу са легендарним  Предрагом Мијатовићем.

-Пеђа је био велики ас европског и свјетског фудбала, али прије свега једна феноменална особа. Проводили смо много времена заједно, веома је паметан и одлично смо се слагали. И данас разговарамо с времена на вријеме. Остао сам у добрим односима са свим својим друговима и тренерима са којима сам сарађивао током каријере - рекао је Гомеш, човјек који је одиграо 79 утакмица у дресу португалског националног тима и постигао 29 голова, од којих су неки били одлучујући на најважнијим и најтежим утакмицама завршних турнира Европског и Свјетског првенства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана