Ново злато за Србију, женски тим пиштољем на крову Европе

Танјуг
Foto: Стрељачки савез Србије

ХАМАР- Женска реперезетација Србије у саставу Зорана Аруновић, Јасмина Миловановић и Бранкица Зарић у дисциплини пиштољ освојила је златну медаљу на Европском превенству у норвешком Хамару.

Ово је пето одличје за Србију на овогодишњем сениорском ЕП, а друго злато.

Претходно су Зорана Аруновић и Дамир Микец у мјешовитим паровима у гађању ваздушним пиштољем освојили бронзану медаљу, злато је узела Теодора Вукојевић (ваздушна пушка), сребро Зорана Аруновић (пиштољ) и сребро Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић (микс ваздушна пушка).

Српски трио је врло добро отворио меч за титулу, повео са 8:2. Италијанке су успеле да смање заостатак на два поена (6:8, 7:9, 9:11), али Србија им није дала да иду даље.

Српске репрезентативке су у три серије за редом биле успјешније и славиле убједљиву побједу 17:9.

Екипа Аруновић, Миловановић, Зарић је направила два корака унапријед у поређењу са прошлогодишњим Европским првенством, када је освојила бронзу и вратила Србију на трон послије двије године паузе.

Претходни пут Србија је била првак Европе у Вроцлаву 2020, посљедњем великом такмичењу прерано преминуле шампионке Бобане Момчиловић Величковић.

"Успевале смо да контролишемо меч. Млади и перспективни италијански тим је доказао квалитет, јер успео је се врати после нашег доброг почетка и смањи заостатак. Али дале смо све од себе да их зауставимо и нисмо им дозволиле да изједначе. Када је о мом личном учинку реч, три медаље у три дисциплине су сјајна ствар. Када морам да издвојим једно од та три одличја, можда би то ипак било сребро, јер дуел за злато са Оленом Костевич је био велика борба у којој су нијансе одлучивале", рекла је Аруновић, која је на овом ЕП освојила сребрно у појединачном такмичењу, бронзу у микс пару са Дамиром Микецом и злато са женским тимом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана