Ново злато за Србију на Свjетском првенству у рвању

Агенције
Ново злато за Србију на Свjетском првенству у рвању

БЕОГРАД - Србија је освојила другу златну медаљу на Свјетском првенству у рвању у Београду. Зураби Датунашвили одбранио је свјетско злато у категорији до 87 килограма. Он је у финалу био бољи од Данца Турпана Бисултанова.

Зураби је у финалу савладао Данца резултатом 6:1 и тако Србији донио друго злато.

Претходно је Али Арсалан освојио титулу првака свијета у категорији до 72 килограма, пошто је у финалу Свјетског првенства у Београду побиједио Улвија Ганизадеа из Азербејџана резултатом 7:4.

Освајач бронзане медаље са Олимпијских игара у Токију Зураб Датунашвили, до борбе за златом у категорији до 87 килограма дошао је послије тријумфа над Давидом Лошонцијем са 4:3.

Српски рвачи грчко-римским стилом Себастијан Нађ (63 кг) и Мате Немеш (67 кг) пласирали су се у финала Свјетског првенства које се одржава у Београдској арени. Побједама у полуфинала обезбиједили су још двије, а укупно рекордне четири медаље за Србију на највећем свјетском надметању.

Предсједник Србије честитао је српским репрезентативцима на освајању златних медаља на Свјетском првенству у Београду.

- Све честитке Алију Арслану и Зурабу Датунашвилију на свјетском злату. Феноменалне и невјероватне борбе, подигле су заставу Србије на шампионски трон свијета! Србија се радује огромним успјесима - написао је Вучић на Твитер налогу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана