Нови вјетрови дувају у УОК Бањалука Волеј: На крилима младости до трофеја у будућности

Дејан Кондић
Нови вјетрови дувају у УОК Бањалука Волеј: На крилима младости до трофеја у будућности

БАЊАЛУКА - У Универзитетском одбојкашком клубу Бањалука Волеј одлучили су да окрену нови лист, односно да изврше реструктурирање на свим нивоима, од управе до играчког кадра.

Све функције у клубу вршиће чланови управе, односно све обавезе биће равномјерно подијељене између њих, како би сви дали одређени допринос развоју клуба. Између осталих, укинута је функција директора клуба коју је обављао Војислав Опачић. Он ће, како је истакао за “Глас Српске”, своје обавезе извршавати као члан управе задужен за маркетинг и комуникације.

- Циљ је да ми као чланови управе будемо експедитивнији и да дамо још већи допринос развоју клуба. Видјели сте, нови је и тренер. Након што је Давор Гамбирожа поднио оставку на крају минуле сезоне, одлучили смо да након шест година вратимо Синишу Џакулу на функцију шефа струке и директора омладинске школе. Имамо амбициозан план који смо договорили с њим. Очекујемо успјешну сарадњу, да у годинама које долазе БЛ Волеј игра значајну улогу на одбојкашкој сцени - истакао је Опачић.

Нагласио је да ће акценат ставити на млађе категорије.

- То је ставка у којој нисмо имали никаквих успјеха у годинама иза нас. То је кључно што треба да поправимо, а Џакула је најбољи тренер у БиХ и сигуран сам да ће његово знање и искуство допринијети да Бањалука Волеј постане озбиљна одбојкашка организација. Конкретно, подмладићемо екипу. Циљ је да у наредном периоду направимо тим који би кроз коју годину требало да буде конкурентан у борби за трофеје. Дакле, да из сопствених редова створимо шампионску генерацију. Мислим да је то здрава прича - рекао је Опачић.

Искусни оперативац додао је да све млађе дјевојке имају дугорочне уговоре и остају у клубу, а да ће оне искусније по свему судећи напустити редове БЛ Волеја.

- Све млађе дјевојке остају у клубу и наредне сезоне, а што се тиче оних искуснијих, неке од њих нису прихватиле да потпишу нове уговоре, тако да на њих нећемо рачунати. Намјеравамо и да се појачамо, али ћемо искључиво довести младе играчице, на које можемо рачунати у наредних неколико година. Преговарамо са неколико дјевојака и ускоро би доста тога требало бити познато - закључио је Опачић.

Позив надлежнима

Једину помоћ у минулим годинама БЛ Волеј имао је од града Бањалука. Из клуба планирају да упуте позив ресорном министарству, предсједнику Републике Српске и српском члану Предсједништва БиХ да их посјете.

- Желимо да их упознамо са нашим радом, да саслушају нашу причу око стварања озбиљне одбојкашке организације, не само у домаћим, него и у регионалним, односно европским оквирима, те се надам да ће нам и они пружити неки вид подршке - рекао је Опачић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана