Јокић спаковао нови трипл-дабл као божићни поклон Финиксима

ГС
Foto: Танјуг/АП

Денвер Нагетси су побиjедили Финикс сансе 128:125 послиjе продужетка. Никола Јокић је бриљирао са 41 поеном, 15 скокова и 15 асистенција.

Никола Јокић поново исписује историју из меча у меч. "Џокер" је уписао седми трипл-дабл у сезони - 41 поен, 15 скокова и 15 асистенција. Оборио два рекорда у божоћним мечевима: највише поена од било ког играча у историји Нагетса и најефикаснији трипл-дабл у мечевима одиграним на овај празник. 

Нагетси су моћно стартовали са предношћу 26:11 у току прве дионице, на леђима расположеног Јокића, који је отворио меч са 15 поена. Санси узвраћају великим преокретом и долазе до предности од седам поена у другој деоници и на крају првог полувремена.

Финикс наставља са одличном игром у трећој четвртини, дошашви до двоцифрене предности. Јокић креће са серијом поена, 16 у том периоду, уз подршку Ерона Гордона, како би утакмица дошла у егал.

Главна бољка Денвера је поново дошла до изражаја - како Јокић изађе, тако игра и резултат моментално падају. Гости су искористили минуте предаха српског центра да врате сигурну предност у посљедњој дионици.

Ипак, свјесни да им измиче меч из руку, Нагетси се враћају са минуса од осам поена. Џамал Мари везује двије тројке за предност 108:107 на три минута до краја. Креће неизвесна завршница.

Јокић из "одбојке" смањује заостатак на 112:111, послије добре одбране на другој страни Мари има отворену тројку на 53 секунде до краја и зачуђујуће је промашује. Несупешан је шут и Криса Пола на другој страни, Денвер тражи тајм аут на 29 секунди до краја. Мари игра један на један против Ејтона, шутира дугу двојку из дриблинга и не погађа. Центар Финикса промашује прво, једва улази друго бацање. Мари се закуцавањем за изједначење 113:113 на 10 секунди до краја искупио за промашај. Финикс не користи последњи напад, Маријев шут за три са једне ноге је блокиран и слиједили су продужеци.

Одличан старт Нагетса 8:2 у додатном периоду довео их је до 121:115, међутим Санси се нису предали.

Серијом од пет поена су вратили, па су кренули са промашеним пеналима и грешкама које им нису помагале да преокрену резултат.

Пресудни моменат је било невјероватно закуцавање Ерона Гордона уз фаул. Гордон је умало прескочио ривала који је стао испред њега за ерупцију на трибинама.

Поменути Гордон је одиграо врхунски меч са 28 поена и 13 скокова. Џамал Мари се послије лошег старта покренуо у посљедњој дионици, убацивши 14 од својих 26 поена. Кентејвијус Колдвел-Поп је придодао 15 поена.

На другој страни ваља истаћи партије резерви Финикса у изостанку повријеђеног Девина Букера. Лендри Шемет је био најефикаснији са 31 поеном, Демијан Ли је постигао 18, Тори Крег 13 поена. Од стартера су се истакли Деандре Ејтон са 22 поена и 16 скокова, те Крис Пол са 17 поена и 16 асистенција.

Побједницима Нагетсима слиједи двомеч са Сакраменто Кингсима, док Финикс има ново тешко гостовање Мемфису, 

Остали резултати:

Њујорк Никс - Филаделфија Севентисиксерс 102:109

Далас Маверикс - Лос Анђелес Лејкерс 124:115

Бостон Селтикс - Милвоки Бакс 139:118

Голден Стејт Вориорс - Мемфис Гризлис 123:109

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана