Нови тријумф Србије на Евробаскету, пала и Чешка

ГС
Foto: FIBA

Кошаркашка репрезентација остварила је други тријумф на овогодишњем Евробаскету побједом против Чешке резултатом 81:68.

Чеси су играли без Томаша Саторанског, али се нису обрукали и пружили јак отпор селекцији Србије која има двије побједе на прва два кола Евробаскета.
Најефикаснији је био Никола Јокић са 17 поена, Мицић је додао 12, Маринковић 11, а 10 Никола Калинић.

У редовима Чешке, Војтех Хрубан и Вит Крејчи по 13 поена, а 11 је имао Мартин Петерка.

На старту ове утакмице гледали смо егал, током уводних пет минута се нико није издвајао и резултат је био 7:7, а онда креће серија Јокића на асистенције Мицића и по први пут се Србија одлијепила.

Чеси нису жељели да се предају и држали су корак, па су Крејчи и Бохачик тројкама вратили тим на 16:13, а на крају прве четвртине било је 20:15 за Србију.

У другој четвртини, Чеси готово да нису ни постојали. Србија је дозволила противнику само 10 поена за 10 минута кошарке, уз постигнута 23 па је на полувремену било 43:25.
Као што је речено, Саторанског нема због повреде, а Весели је био потпуно неутралисан и у том моменту нико није имао више од 4 постигнута поена.

Трећа четвртина је протекла мање више мирно, а једини пут када се нешто мало "јаче" догодило било је пред крај када је Лучић зарадио неспортску грешку.

Није се Србија мучила, није било ни потребе да се нешто "затеже", али је једна серија Чеха пред крај квартала забринула Пешића и морао је да позове тајм-аут. Тада су се спустили на 60:45.

Од тог момента, Чешка игра доста боље него до тада. Успјели су у неколико момената да се врате на једноцифрени заостатак, али је то било далеко од опасног по селекцију Србије.

Поново је Пешић ротирао доста, поново су сви играчи имали одређени допринос и макар један постигнут кош. 
Сљедећи ривал Србије биће Финска, у понедјељак, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана