Нови предсједник Рудар Приједора Станко Вујковић одмах засукао рукаве: Опстанак први циљ нове управе

Дарко Пашагић
Нови предсједник Рудар Приједора Станко Вујковић одмах засукао рукаве: Опстанак први циљ нове управе

ПРИЈЕДОР - Нови предсједник Управног одбора Рудар Приједора Станко Вујковић који је на ову функцију изабран на Изборној скупштини, а која је послије три одгађања коначно одржана, нагласио је да ситуација у клубу није толико алармантна колико су неки хтјели да прикажу и да вјерује да долазе далеко бољи дани за овај спортски колектив.

Вујковић је у два узастопна мандата био предсједник Подручног фудбалског савеза Приједор, члан Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске, као и делегат на сусретима Премијер лиге БиХ, тако да је и те како добро упознат са материјом са којом се ухватио у коштац. Тренутно обавља дужност генералног директора Рудника жељезне руде “Љубија”, који је уз Арцелор Митал Приједор и град Приједор главни финансијер премијерлигаша из града на Сани.

- У том погледу неће се ништа мијењати, а приоритетни циљ новог Управног одбора у овом тренутку биће да у преосталих осам кола Премијер лиге БиХ покушамо обезбиједити опстанак. Уз то циљ је апсолутна стабилизација клуба по свим елементима. Прво, у такмичарском дијелу услиједиће инвентура по свим сегментима. Након такмичарског сектора онда идемо у инфраструктурни, потом кадровски, финансијски, јер желимо клуб да ставимо у позицију да никада више не дође у ову ситуацију, да не буде роб никога ни било чега. Тежиште ћемо ставити на омладински погон и самоодрживост клуба. Имамо понуду пријатеља из Мађарске за омладински погон да нам помогну да створимо самоодрживост клуба - нагласио је Вујковић.

Истакао је да су већ обављени разговори са фудбалерима којима је јасно стављено до знања да морају до краја првенства да буду изнад свог максимума.

- Потцртано им је да морају бити свјесни тежине грба који носе, али и да у сваком наредном сусрету морају дати бар 102 одсто од својих могућности, а не као што је до сада би случај 80 или 90 одсто. До петка ће им бити уплаћена и плата за фебруар и по том основу Рудар Приједор сигурно спада међу најмање задужене клубове - наставио је Вујковић.

Иако су у прошлом колу доживјели дебакл на “Кошеву” од Сарајева (0:6) на клупи ће и даље остати Срђан Марјановић.

- У петак је пред нама сусрет на нашем стадиону против Жељезничара од 16 часова и били бисмо неправедни према Марјановићу да сада дође до неких промјена на клупи. У овом сусрету једноставно немамо избора осим побједе, а уколико се то не деси видјећемо да ли ће доћи до промјена у стручном штабу - додао је Вујковић.

Муслимовић у управи

Вујковић је формирао Управни одбор у којем је 11 чланова. Уз њега ту су: Младен Јелача, Дражен Врховац, Жарко Ковачевић, Халид Муслимовић, Александар Топић, Огњен Хрњак, Александар Савић и Зоран Шормаз, док ће још два члана накнадно бити кооптирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана