Нови пораз одбојкаша Србије, Олимпијске игре све даље

Б92
Foto: Агенције

Одбојкаши Србије доживјели су и други пораз на квалификационом турниру у Токију.

Бољи од селекције Игора Колаковића је био Јапан који је у мање од сат и по времена игре славио са 3:0 у сетовима.

По сетовима је било 25:17, 25:14 и 25:22 за домаћина.

О игри Србије говори све када кажемо да је Александар Атанасијевић био најефикаснији са тек седам поена. Миран Кујунџић је додао шест, Марко Ивовић и Александар Николић по пет, а Урош Ковачевић, Петар Крсмановић и Дражен Лубурић тек четири.

Код Јапана је најбољи био Јуџи Нишида са 16. Ран Такахаши је имао 15, а двоцифрене код азијске селекције је заокружио Јуки Ишикава са 14 поена.

Лош блок и још гори пријем након сервиса разиграних Јапанаца кумовало је томе да Србија остане са минималним шансама за пласман на Олимпијске игре на два кола до краја квалификација.

Једини период у ком смо били конкурентни када смо имали и предност 17:13, али је ускоро Јапан преокренуо и обезбедио максималан тријумф.

Србији је ово други пораз поред којих имају три побједе што је довољно за четврто мјесто. Испред су Словенија и Јапан са по четири побједе и поразом, док су на првом мјесту усамљене САД са свих пет побједа.

Србија у посљедња два кола игра против Словеније и САД. Јапан има идентичан распоред, а, логично, Словенија игра против Јапана и Србије у посљедња два кола. У тим мечевима ће пасти одлука ко ће заузети друго мјесто, а тренутно Србија има убједљиво најмање шансе за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана