Нови клуб основан у Бањалуци: Рукометна породица богатија за Врбас

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Рукометна породица Републике Српске добила је новог члана.

У Бањалуци је формиран Мушки рукометни клуб Врбас, чији је предсједник Горан Тркуља.

Ријеч је о некадашњем сјајном рукометашу Борац м:тела који је, између осталог, носио дрес и новосадске Војводине, шабачке Металопластике. У минулој сезони био је помоћни тренер у стручном штабу „црвено-плавих”, док је годину прије као кормилар рукометаша Младости освојио шампионску титулу у м:тел Првој лиги Републике Српске. МРК Врбас већ од наступајуће сезоне ће се такмичити у м:тел Другој лиги Републике Српске, група „запад”.

- Наш главни циљ је да направимо клуб који ће у будућности окупљати што више малишана. Ипак на старту ћемо морати да кренемо прво са сениорима и да се чује за нас у наредној сезони. Такмичићемо се у другој лиги и кренути од нуле. Али прави циљ су млади и да од сезоне 2025/26. кренемо са млађим категоријама. У животу сам најбоље пријатеље стекао кроз спорт и желим да у будућности младе научимо не само вјештинама рукомета, већ да им донесемо и животно искуство - истакао је Горан Тркуља, предсједник клуба.

Бивши играч и тренер истиче да ће у наредној години први задатак бити да буду пронађени адекватни термини и да полазницима буду омогућени добри услови.

- Жељели смо да прво дјеци створимо све услове за несметан рад. Искористићемо ову годину за промоцију, као и за проналажење термина за тренинге да бисмо када почнемо са млађим категоријама имали све потребне услове. У клубу ће бити ангажован квалитетан стручни кадар, који ће правити не само добре рукометаше, већ и људе - додао је Тркуља.

Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске, међу првима је пружио подршку новоформираном клубу и одмах је купио чланску карту у износу од 100 марака.

- Пуну подршку дајем МРК Врбас и њиховом предсједнику Горану Тркуљи. Драго нам је што се шири наша рукометна породица и вјерујем да ће они бити истинско освјежење у рукомету Републике Српске. Овом приликом позивам и друге који су у могућности да помогну рад овог најмлађег бањалучког клуба којем желим много среће и успјеха у раду - изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Жријеб 26. јула

Жријеб за нову првенствену сезону у м:тел Првој лиги Републике Српске за рукометаше и рукометашице, односно за обје м:тел Друге лиге биће обављен у петак, 26. јула, у 14 часова. Нови шампионат у м:тел Првој лиги за рукометаше стартује 14/15. септембра.

Седам дана касније првенствену сезону почеће рукометашице, као и рукометаши који наступају у друголигашкој конкуренцији. Бригу о такмичењу водиће комесари Александар Врховац (мушка лига) и Боган Ранкић (женска лига).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана