Нови евролигашки спектакл вечерас у Београду: Звезда и без Кампаца руши Реал

Дејан Кондић
Нови евролигашки спектакл вечерас у Београду: Звезда и без Кампаца руши Реал

БЕОГРАД - Спрема се још један спектакл. Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 часова у дворани “Александар Николић” дочекују Реал у дуелу 18. кола Евролиге.

Тим Душка Ивановића у нови велики европски окршај улази након тријумфа у АБА лиги против МЗТ-а у Скопљу (80:57) и са великим жалом што против “краљевског” клуба неће моћи да наступи бивши играч Мадриђана Факундо Кампацо. Аргентинац је у главном граду Сјеверне Македоније одиграо меч за памћење, “флертовао” је чак и са трипл-даблом - имао је 23 поена, девет завршних додавања и седам скокова. Након утакмице у дворани “Јане Сандански” признао је да му тешко пада што неће моћи играти против свог некадашњег клуба.

- Биће то сјајна утакмица, у фантастичној атмосфери. Биће лудо у дворани, у то нема сумње. Нећу играти, али ћу видети старе пријатеље, једва чекам да се мало дружимо. Потребна нам је победа и надам се да можемо да је остваримо - рекао је Кампацо.

Луцидни плејмејкер је показао да се ужелио кошарке, а то је у крајњој линији и сам признао.

- Умирем од жеље да играм кошарку, имам толико енергије, трудио сам се, напорно радио како бих био у правој форми и такмичарском ритму. Ово је тимски спорт, екипа ми верује, трудим се да укључим све и на терену одговорим енергијом. Утакмица је била веома тешка. Атмосфера сјајна. Уживам да играм у оваквим дворанама. Што се статистике тиче, нисам тип који гледа на њу. Трудим се да доносим праве одлуке на терену, укључим све, будем прави плејмејкер и уживам - истакао је Кампацо.

Звездина снага у популарном “Пиониру” биће навијачи. Били су и у Скопљу, гдје су се такође могле видјети аргентинске заставе, што је обрадовало Кампаца.

- Лудо је, то ме много мотивише. Навијачи нас прате гдје год да смо. Једино што можемо је да дамо све од себе на свакој утакмици, урадимо све да побиједимо и на тај начин им вратимо за подршку. Аргентинске заставе су већ биле ту због Луке. О тој љубави вам причам. Луда је. Аргентинци су слични Србима, осјећам се као код куће. Веома сам срећан. Желим да играм, али то није у мојој контроли, али даваћу све од себе на свакој утакмици - поручио је Кампацо.

Подржали па обрисали

Велика бура дигла се послије одлуке Евролиге да казни Црвену звезду забраном регистровања нових играча до марта, па тако Факундо Кампацо не може да игра у елитном такмичењу. Али ту није крај, Евролига је објавила видео-подршке Аргентинцу, па све обрисала. И сами модератори направили су један видео у којем су дио посветили управо акцији кошаркаша Звезде, чак је и сама Евролига на “Инстаграму” имала објаву са хештегом “ФрееФацу”, што је шокирало све, јер су управо они и подигли забрану Аргентинцу. Занимљиво је да је тај “стори” одмах скинут, па је питање да ли је неко од модератора који одржавају друштвене мреже направио грешку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана