Новак има добре шансе да добије визу

ГС
Новак има добре шансе да добије визу

Иако је до почетка Аустралијан опена остало скоро три мjесеца, долазак Новака Ђоковића на први гренд слем сезоне тема је у Мелбурну.

Послије неколико политичара, али и директора Тенис Аустралија Крега Тајлија, оглашавају се и стручњаци у области имиграције.

Кон-минг Каи, познати адвокат из Мелбурна који се бави питањима имиграције, каже да Новак Ђоковић има добре изгледе да добије визу, уколико буде аплицирао за њу.

Он каже да би било довољно да пише Аустралијској пограничној служни, да објасни околности под којима тражи да уђе у земљу и затражи укидање забране на улазак.

Према садашњој ситуацији, Ђоковић има забрану уласка у Аустралију у трајању од три године. Ипак, адвокат Каи сматра да би Новак, у случају да затражи укидање забране, могао добро да прође.

"Мислим да би у најбољем интересу Аустралије било да му дозволе да дође на турнир 2023. године. Нема никаквог фактора ризика да му се дозволи улазак. Неће створити никакав проблем за заједницу. Он је један од најбољих свјетских тенисера и биће у стању да доведе много страних посјетилаца", сматра Каи.

Новак још није званично рекао да ће аплицирати за аустралијску визу.

Нико из његовог тима за сада нема информацију какви су му планови што се тиче турнира који је на програму од 16. до 29. јануара 2023.

Аустралија је током лета, тачније од 6. јула промијенила правила за улазак у земљу, тако да они који улазе у земљу више не морају да покажу доказ да су вакцинисани против ковида 19.

Тако је елиминисана основна препрека за улазак Новака Ђоковића у земљу.

Они би морао да аплицира за улазак новом министру за имиграцију, Андрју Џајлсу, да размотри његов статус.

Оно што Новаку иде у прилог је чињеница да убрзо чим му је

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана