Новак: Дошао сам по титулу, циљ ми је врхунац форме на Ролан Гаросу

ГС
Foto: Танјуг

Новак Ђоковић је одржао прву пртес конференцију на Сербиан опену.

Најбољи тенисер свијета је рекао да му је циљ да се што боље припреми за одбрану трона на Ролан Гаросу.

"Сваки тренутак користим за тренинге како бих физички био спреман за наставак сезоне. Нисам био спреман за Монте Карло. Надам се да ћу овде одиграти више мечева. Шљака је специфична, изискује много тренинга. Очекујем подршку са трибина, Надам се да ћу имати вхетар у леђа. Ролан Гарос ми је највећи циљ, размишљам о њему. Овде желим да освојим титулу, то ми је амбиција, али идемо дан по дан", каже Новак.

Новак је требало да има конференцију за медије у недхељу, али је ријешио да тај сусрет са новинарима одложи.

Имао је ваљан разлог за то, обавио је четири тренинга и каже да је био врло уморан.

Многе је интересовало то како се осећа, пошто је било говора да је у Монте Карлу био прехлађен. Каже да је сада све у реду, а открио је и какве су амбиције са овим турниром, који још нема сталну лиценцу.

"Осјећам се добро, изузетно ми је драго што ћу играти овде. Оно што ми треба је више мечева, да подигнем ниво тениса. Претходна искуства су нам помогла да овај турнир сада изгледа још боље. Желимо да се сви овде осјећају добро. Услови овде су сјајни, има доста терена, теретана, лаунџ, мало кубуримо са простором, али сви су врло задовољни. Надам се да ће и вријеме да нас послужи и да ће огријати сунце. Имамо простора да напредујемо и надам се да ћемо моћи да са турнира који је ранга 250 пређемо ускоро на АТП 500", додао ј Ђоковић.
Потврдио је да му је план да послије Београда игра на два мастерса.

"Играћу у Риму и Мадриду, то ће бити моје генералне пробе за Ролан Гарос. Радимо евалуацију после сваког турнира, па ћемо видјети како иде даље".

Новак је прокоментарисао и жреб Србија опена, каже да очекује изузетно занимљиве борбе.

"Биће неколико српских дуела. Играћу против Ђереа или Хамада на старту, ту је и Кецмановић. Наравно да нам је жеља да сви останемо што је могуће дуже у жребу. Евидентно је да Кецмановић добро игра, побољшао се у кретњи. Нјегови ударци су увек били одлични, али кретња му је сада заиста одлична", похвалио је Миомира.

Упитан је и о чему је размишљао претходне ноћи пред спавање, што га је орасположило и насмејало.

"Искрено, Размишљао сам како да не прикљештим нашег пса, који увек лежи између нас. Радио сам неке вежбе дисања и на крају сам заспао. Јутрос сам се пробудио жив и здрав", закључио је Ђоковић, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана