Нова опрема за спортисткиње из Новог Града и Српца

Mozzart
Foto: Mozzart

Кошаркашице, фудбалерке, рукометашице, одбојкашице... Mozzart се већ дужи низ година труди да пружи помоћ развоју женског спорта широм земље. Подршку кроз спонзорства и донације до сада су добили бројни женски клубови, а овог пута нова опрема стигла је на адресе ЖФК Слога из Српца и ЖКК Слобода из Новог Града.

Челници Слободе највећим успјехом сматрају омогућавање великом броју дјевојчица да тренирају и кроз спорт формирају здраве навике, развијају тимски дух, поштују дисциплину. Наступале су преко 10 година у Премијер лиги БиХ, играле су финале Купа БиХ, WABA лигу, Лигу за првака БиХ, а освојиле су Првенство Републике Српске са свим селекцијама - од пионирске до сениорске...

У овом клубу афирмацију је доживио велики број играчица, а међу њима су Ања Ступар, дугогодишњи капитен репрезентације БиХ, Драгана Станковић, актуелна репрезентативка Србије и освајачица олимпијске и европске медаље, а Сања Радуловић, Горана Марјановић и Јована Мандић су актуелне репрезентативке БиХ.

 „О компанији Mozzart смо чули све најбоље - да пружају велику подршку спортским клубовима и да су сви задовољни сарадњом са њима, а сада смо се у то и лично увјерили. Много нам значи подршка коју смо добили и која је усмјерена на најмлађе чланице нашег клуба јер много пажње посвећујемо раду са подмлатком који је наша будућност", поручује Маја Јованић Костадиновић, предсједник и тренер ЖКК Слобода Нови Град. 

Амбициозне планове имају и фудбалерке ЖФК Слога иако клуб постоји само пет година. Овај колектив из Српца окупља 18 играчица у сениорској селекцији која се такмичи у Првој лиги Републике Српске. Од сада ће се за бодове борити у новој Mozzart опреми.

„Заиста нам је значајна помоћ коју је нашем клубу пружила компанија Mozzart. Веома смо захвалне на новим дресовима за ову и наредне сезоне, а надамо се и новим успјесима", поручује Наташа Ивковић, капитен ЖФК Слога Србац.

У сезони 2021/22 позиционирали су се на трећем мјесту, што им је, за кратко вријеме постојања клуба, највећи успјех. У истој сезони, њихова играчица, Андреа Ивановић, понијела је титулу најбољег стријелца лиге.  У оквиру ове сезоне циљ им је да резултати клуба наставе да иду узлазном путањом, а жеља им је да у догледно вријеме остваре и пласман у највиши ранг такмичења - Премијер лигу БиХ. Дугорочни план је да повећају броја чланица, као и да покрену омладинску селекцију која би окупљала дјевојчице узраста до 14 година које би биле залог за будућност овог клуба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана