Ништа од европског прољећа, пораз Звезде у Монаку

ГС
Foto: Танјуг

МОНАКО - Фудбалери Црвене звезде завршили су такмичење на европској сцени ове јесени, пошто су вечерас у одлучујућој утакмици за пласман у нокаут фазу Лиге Европе поражени у Монаку 4:1 (2:0).

Кевин Фоланд био је стрелац за домаћина у 5, 27. и 87. минуту, Милан Родић постигао је аутогол у 50. минуту, док је за Звезду погодио Гелор Канга у 54. минуту из пенала.

Због офсајда ВАР је поништио погодак Александра Пешића у 68. минуту.

Црвено-бијели су патили од за њих препознатљивих, индивидуалних иступа на штету сопственог клуба. 

Баш један такав је виђен у петом минуту, колико је било потребно тиму из Кнежевине да стигне до предности.

Леви бек Кајо Енрике је „терорисао" противника по тој страни терена на којој је на супротној страни ординирао Марко Гобељић умјесто Страхиње Ераковића који је за овај меч враћен на природну позицију штопера.

Све је кретало од центаршутева Бразилца, а први од многих је упутио баш на самом почетку меча ка Кевину Фоланду. 

Ничим изазван је на ту лопту кренуо Милан Борјан, лоше процијенио и на тај начин омогућио њемачком интернационалцу да главом спроведе лопту у небрањену мрежу.

Двадесет минута касније је било 2:0, а поново је поред места предвиђеног за стрелца стајало Фоландово име који је још једном био профитер Звездине слуђене одбране.

Не треба посебно напомињати да је Кајо Енрике центрирао, лопта стигла на супротну страну до Крепин Диате који ју је лошим пријемом изгубио. 

Да и од лошег има гори показао је Немања Милуновић који је интерванисао главом и лопту вратио директно у ноге фудбалера из Сенегала, а овај је из прве одиграо до Фоланда који је на исти начин спроводи иза леђа Борјана.

Да то неће бити последњи пут да играчи Звезде потврде ту тезу показао је Милан Родић пет минута по почетку другог полувремена. Испао је Ераковић у дуелу са Головином, истрчао је Борјан како би му скратио угао иако је овај практично био у "мртвом" и тако омогућио руском фудбалеру да га само пребаци.

Покушао је лијеви бек црвено-бијелих да спречи трећи гол противника, али је успио само да неспретно "закуца" лопту у сопствену мрежу.

Четири минута касније се јавио трачак наде када је Гелор Канга са "бијеле тачке" смањио, након чега је услиједио најбољи период Звездине игре.

Исти је крунисан голом Александра Пешића, али је исти убрзо поништен након провјере у ВАР соби због оправданог офсајда.

То је у потпуности уништило играче са Топчидерског брда којима би тај гол донио какву-такву шансу, а овако су до краја успјели само да приме још један гол.

Превише лако је то изгледало и све је почело (још једном) од невјероватног Енрикеа који је читаву десну страну одбране Звезде избацио пасом ка Јакобсу, а овај је продужио ка Фоланду који тако стиже до свог хет-трика, преноси Б92.

Али чак и да је Звезда стигла до резултата мало би значило. Разлог је у томе што је Трабзонспор славио минималним резултатом против Ференцвароша.

Монако се у нокаут фази придружио Ференцварошу, који је раније обезбједио прво мјесто.

Табела: Ференцварош 10 бодова, Монако 10, Трабзон девет, Црвена звезда шест бодова.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана