Никола Нединић са Дервентом изборио Прву лигу РС: Братски смо изгурали сезону

Милан Зубовић
Никола Нединић са Дервентом изборио Прву лигу РС: Братски смо изгурали сезону

ДЕРВЕНТА - Послије 11 година Кошаркашки клуб Дервента враћа се у Прву лигу Републике Српске.

Право наступа стекли су освајањем другог мјеста у мини-лиги, иза Олимпа, иако су са тимом из Шековића имали исти број побједа и пораза, али слабију међусобну кош разлику. Такмичење су завршили са 23 побједе и три пораза, а никада раније нису одиграли 26 утакмица у сезони.

- Презадовољни смо што смо се након 11-годишњег поста вратили у Прву лигу Републике Српске. Играћемо у прволигашком друштву, то је сигурно, и имамо подршку градоначелника, док смо у преговорима са фирмом која би требало да нам буде генерални спонзор, а надам се да ће бити још много мањих спонзора. Дворана испуњава услове, тако да се не бринемо с те стране. Хвала свима на изузетном залагању током сезоне коју смо братски изгурали - истакао је тренер-играч Никола Нединић.

Он је имао двоструку улогу у тиму, а идуће сезоне би требало да буде само играч, те је управа у потрази за кормиларом.

- Ведран Кандић био је тренер почетком прошле сезоне, да бих након његовог одласка ја преузео бригу о тиму, а сада бих да се мало растеретим. Сада тражимо рјешење на клупи и требало би да то буде неко из Србије, мада није искључено ни да Петар Ступар буде тренер, који је у клубу 15 посљедњих година, али не журимо превише. Уз то, жеља нам је да задржимо постојећи играчки кадар, који бисмо појачали са два млађа играча која су већ наступала у Лиги БиХ, док је тешко да доведемо неког искуснијег - рекао је Нединић.

Друго мјесто у мини-лиги изборили су у конкуренцији Олимпа (Шековићи), Пливе (Шипово), Хантерса (Приједор) и Гацка.

- Били смо шампиони лигашког дијела Друге лиге у групи центар, а послије тога заузели смо друго мјесто, што је било довољно за повратак у Прву лигу. Утакмице посљедња два кола биле су изузетно тешке, када је требало да потврдимо наш наступ. Прво смо тројком у посљедњим секундама славили у Шипову, да бисмо затим надиграли Гацко у гостима, када смо убацили највећи број поена у овој сезони за велико славље - нагласио је Нединић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана