Никола Лакић голман Радника: Велики подстрек за наставак сезоне

Дарко Пашагић
Никола Лакић голман Радника: Велики подстрек за наставак сезоне

БИЈЕЉИНА - Голмана Радника Николу Лакића славе у Бијељини, јер је он један од најзаслужнијих што се његов тим пласирао у четвртфинале Купа БиХ.

Овај 27-годишњи чувар мреже је у пенал-серији одбранио два једанаестерца играчима Челика и тако свом клубу трасирао пут међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу. Послије регуларних 90 минута пред 9.000 гледалаца на “Билином пољу” резултат је био 0:0, а онда је Лакић у другој серији зауставио ударац Селима Жуне, а потом у петој и Тарика Зукића и обрадовао све у редовима Радника, али и присталице Бијељинаца.

- Пенали су увијек лутрија, али сам се надао да ћу имати успјеха. У финишу сусрета само сам чекао да истекне регуларно вријеме и онда сам се максимално концентрисао и успио сам, ето, да помогнем клубу да се пласира у четвртфинале. Пласман међу осам најбољих у најмасовнијем такмичењу биће сигурно стимуланс за све нас у клубу пред прољећна искушења, гдје нам је циљ да останемо у горњем дијелу табеле - нагласио је Лакић.

Његове сјајне одбране у пенал-серији добијају на тежини када се зна да овај чувар мреже због повреде није одрадио већи дио досадашњег дијела припрема.

- Тренирао сам прву седмицу и практично пет посљедњих дана пред овај дуел. На почетку припрема зарадио сам руптуру мишића, али је сада све у реду и надам се да ће ме повреде мимоићи у наставку сезоне, али и у наставку каријере - рекао је Лакић.

Похвалио је сјајну атмосферу на стадиону у Зеници не само током сусрета, већ и послије њега.

- Присталице Челика здушно су бодриле своје љубимце током свих 90 минута, као и приликом извођења пенала. Иако су на крају елиминисани овацијама су испраћени са стадиона, али и ми смо добили честитке и велики аплауз приликом изласка с “Билиног поља”. Иако је Челик тренутно у Другој лиги ФБиХ још једном се показало колико Зеничани воле фудбал, али и да овај клуб и град заслужују премијерлигаша. Надам се да ће се ускоро, баш као и ми, вратити у елиту БиХ - наставио је Лакић.

Осврнуо се мало и на ситуацију у клубу, али и предстојећи наставак сезоне у прволигашком каравану Републике Српске.

- Стање у Раднику је из дана у дан све боље и боље. Када се само сјетим да смо на почетку сезоне били у веома тешком положају, али је на срећу то сада прошлост. Жеља свих у клубу јесте да се у наставку сезоне задржи мјесто у горњем дијелу табеле, али и да се врши даља стабилизација клуба на свим пољима. Лијепо је видјети да је међу играчима све већи број оних који су с подручја Бијељине и то би требало да буде путоказ за будућност - додао је Лакић.

Жријеб

У просторијама Фудбалског савеза БиХ данас у 12 часова биће обављен жријеб за четвртфинале Купа БиХ. У овој фази такмичења играће се двије утакмице. Први мечеви су на програму већ 1. марта, а реванши су 14 дана касније. У четвртфинале Купа пласирали су се: Рудар Приједор, Слога (Добој), Радник (Бијељина), Звијезда (Градачац), Жељезничар (Сарајево), Зрињски (Мостар), Вележ (Мостар) и Тузла сити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана