Није се изборио са тешком болешћу: У 31. години преминуо Рони Хилман

ГС
Није се изборио са тешком болешћу: У 31. години преминуо Рони Хилман

Рони Хилман, један од најзаслужнијих играча Денвер Бронкоса за титулу из 2016., преминуо је од посљедица карцинома у 31. години.

Њему је у августу 2022. године дијагностикован рак бубрега, послије чега је почео са лијечењем. Међутим, то није дало резултата, па је у децембру примљен на одјељење интензивне његе, гдје је и преминуо у 31. години.

Хилман је рођен у злогласном граду Комптон у Калифорнији, а током периода у Ла Абра средњој школи стекао је статус звијезде у кошарци, атлетици и америчком фудбалу. Послије тога се преселио на универзитет Сан Дијего Стејт, а за само двије годиен на колеџу привукао је пажњу НФЛ тимова. Њега у трећој рунди драфта узео Денвер. Oд 2012. до 2015. доживио je велики успон, а постао је један од најпоузданијих тркача овог тима.

Хилман у плеј-офу није успио значајније допринијети својој екипи па је добио отказ. С обзиром на то да је био миљеник навијача, одлука клуба изазвала је бројне протесте. Након Денвера играо је за Минесота Вајкингсе, Сан Дијего Чарџерсе и Далас Каубојсе, да би у септембру 2017. добио отказ, чиме је и завршио каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана