Нигеријац тврди да има 18 година, навијачи га раскринкали уз помоћ популарне видеоигрице

Кликс
Foto: Mjallby

Љубитељи фудбала још увијек памте Јосефа Миналу који је дебитовао за Лацио као осамнаестогодишњак иако му нико није вјеровао да је тек постао пунољетан, а сада имамо веома сличан случај у Шведској.

Нигеријац Силас Нванкво је јуче прешао из Насарава Јунајтеда у редове шведског прволигаша Мјалбyја, а клуб га је представио као 18-годишњака.

Наведено је да је тек недавно, тачније 12. децембра прославио 18. рођендан, те да је са 19 голова био први стријелац нигеријске лиге.

Али, сви навијачи Мјалбyја нису одмах били импресионирани чињеницом да је са 17 година бриљирао, а и самим погледом на његово лице нису могли повјеровати да се ради о момку који је тек прославио пунољетство.

Један од навијача се сјетио да провјери његово годиште на популарној видеоигрици Фудбал Манаџер и наишао на заиста занимљиве податке.

На прошлој верзији ФМ21 Нванкво је био 24-годишњак, а на актуелној ФМ21 има 17 година.

Али, контроверзама око Нванквоа ту није крај. Најпопуларнија страница за трансфере Трансфермаркт га води заиста као 18-годишњака рођеног 12. децембра 2003. године.

С друге стране, још једна популарна страница Софаскор има друге податке, оне који одговарају причи да се ради о 25-годишњаку.

Према Софаскору, Нванкво има 25 година и рођен је 16. септембра 1996. године.

Али, постоји и једна разлика између Софаскора и Фудбал Манаџера - на видеоигрици година је иста (1996.), али је датум његовог рођења је 11. јуни.

Да контроверзама ту не буде крај побринуо се твитераш Слети који је пронашао један чланак из октобра 2015. године у којем се наводи да је Нванкво постигао гол за Универзитет Енугу Стејт. Дакле, са непуних 12 година!

Као што је навео, минимална добна граница за пријаву на Универзитет Енугу Стејт је 16 година, тако да је ближе истини да је тада имао већ 19 година, односно да је рођен 1996. године.

Све ово упућује да смо добили нови случај "Минала", али из Мјалбyја одбацују тврдње да се ради о превари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана