Невјероватна трка и злато за Петру Влхову у слалому!

ГС
Foto: agencije

Словакиња Петра Влхова олимпијска је шампионка у слалому! Била је осма послијее прве вожње, али је у другој била бриљантна и на крају је била најбржа у времену 1:44.98.

Влхова, освајачица прошлогодишњег Кристалног глобуса сада је дошла и до прве олимпијске медаље, и то најсјајније, у својој омиљеног дисциплини у којој досад има и 17 побједа у Свјетском купу.

Друга је била Катарина Линзбергер (24) из Аустрије са осам стотинки заостатка у односу на Влхову, што јој је прва олимпијска медаља.

Бронза је припала Швајцаркињи Венди Холденер (28) са 12 секунди заостатка за шампионком. То је четврта олимпијска медаља за њу, а у Пјонгчангу је узела сребро у слалому.

Невјероватно, али ниједна од прве четири из прве вожње није узела ни медаљу.

Андреја Слокар, 24-годишња Словенка, била је четврта послије прве вожње, али било је проблема у стрмијој доњој половини у другој вожњи, па је остала без медаље и завршила на петој позицији.

Сара Хектор, златна у велеслалому, била је трећа послије прве вожње. Возила је агресивно и у другој, увећала предност у односу на Влхову, али су јој се скије раздвојиле и није завршила трку.

Мишел Гизин је такође била недовољно добра у другој вожњи, након што је била друга у првој, па је остала без медаље, имала је тек 18. вријеме у другој вожњи и укупно завршила као шеста. Последња је у другој вожњи била Лена Дир, послије маестралне прве, али ни она није издржала притисак и на крају је била тек четврта са 19 стотинки заостатка за Влховом.

Још у првој вожњи догодила се велика сензација. Након што није завршила трку у велеслалому, Микаела Шифрин сада је и у свом омиљенон слалому излетела са стазе после само пет капија.

„Сада преиспитујем последњих петнаест година, све што сам мислила да знам о свом скијању, слалому и менталитету за трке“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана