Невесињац Јово Будовић се одомаћио у Аустрији: Квалитет лиге је све бољи

Дарко Драгичевић
Невесињац Јово Будовић се одомаћио у Аустрији: Квалитет лиге је све бољи

ГРАЦ - Невесињски рукометаш Јово Будовић већ пет година рукометну каријеру гради у Аустрији. У новој сезони промијенио је клуб и након четири године проведене у ХСГ Бернбах прешао у Грац.

Чувар мреже је желио да са новим тимом направи додатни искорак у каријери, али сезона засад не иде према очекивањима. Грац је тренутно на осмој позицији и налази се и даље на мјесту које води у плеј-оф.

- Након четири године проведене у Бернбаху одлучио сам се за прелазак у Грац. Промјена ми је пријала, посебно јер је овдје доста наших играча из региона, тако да су ми олакшали период адаптације на нови тим. Лигу свакако познајем, али на старту резултати нису у складу са нашим очекивањима. Имали смо доста повреда и то је утицало на игру. Повреде су нас пореметиле, али и даље вјерујем у екипу и искрено очекујем да ће то брзо доћи на своје и да ће и резултати кренути набоље. Одомаћио сам се у Аустрији, ово ми је пета сезона и могу рећи да је лига сваке године све квалитетнија. Квалитет је озбиљан, клубови напредују, тако да сам задовољан - поручио је Будовић.

Током каријере, поред Аустрије, сјајни голман је бранио и у Србији, гдје је стекао и најбоље успомене.

- Сваки клуб за који сам наступао је био посебан, али истакао бих Рудар из Костолца јер је то била моја прва година у професионалном спорту, тако да је на мене боравак у том клубу оставио велики утисак. Поменуо бих и Металопластику, некадашњег шампиона Европе, која ми је била одскочна даска за одлазак у Аустрију и помогла да направим инострани трансфер - додао је Јово.

Иако је већ годинама у Аустрији, голман не заборавља ни матични клуб Херцеговину из Невесиња.

- Сваки слободан тренутак искористим да посјетим родни град, одакле је све почело. Наравно да пратим све што се дешава у клубу и јако ми је драго што играју у Премијер лиги БиХ и представљају Невесиње у најљепшем свјетлу на рукометној сцени. Невесиње је мали град, али са заиста великим талентима и људима који воле рукомет, тако да се са мало улагања може направити озбиљна прича - истакао је на крају.

Екс-Ју колонија

Рукометни клуб Грац је, иначе, права екс-Ју колонија. Наиме, поред голмана Будовића, дрес овог клуба носе и Немања Бјелош, Ђорђе Писарић, Борјан Дамјановски те Бањалучанин и репрезентативац БиХ Срђан Предраговић. Због тога им је веома лако да се сналазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана