Неуиграност Шерифа шанса за Партизан

Г.С.
Неуиграност Шерифа шанса за Партизан

КИШИЊЕВ - Фудбалери Партизана сањају наставак такмичења у Европи. Београђани су након велике драме и неизвјесности ипак допутовали у Молдавију на први меч шеснаестине финала Лиге конференција против Шерифа (21 час).

Партизан је уздрман због пораза у првенству Србије од Младости ГАТ (0:4) на свом терену и имаће велики мотив да покаже да је то био само лош дан. Велики проблем у припреми меча Београђанима ствара чињеница да је Шериф у потпуности промијенио тим и начин игре.

Од дуела против Црвене звезде у Лиги шампиона остала су само два играча Стјепан Радељић и Кестон Јулиен. Молдавци су у овој сезони већ промијенили три тренера. Садашњи Роберто Бордин преузео је екипу у јануару, а он је већ водио тим између октобра 2016. и априла 2018. године. Иначе кад се гледа традиција Партизан је 2005. године елиминисао овог ривала.

Молдавски клуб није имао званичну утакмицу од средине новембра, а одлуком УЕФА на стадиону неће бити ни навијача. Тренер Бордин је екипу уигравао кроз пријатељске мечеве и довођени су нови фудбалери практично сваки дан током припрема. Управо та неуиграност може да буде предност Партизана, јер посљедња појачања нису имала времена да се упознају са остатком екипе. Искусни Бибарс Натхо вјерује да ће његова екипа остварити позитиван резултат.

- Прије свега, чека нас тежак меч. Шериф је добра екипа с квалитетним појединцима. Биће тежак меч за обје стране. Гледали смо их, анализирали. Знамо скоро све што нам је потребно. Припремили смо се и бићемо спремни са пружимо - додао је Натхо.

Дефанзивац Партизана Александар Филиповић изјавио је да је Шериф добро организована екипа.

- Анализирали смо их. Знамо слабости и врлине противника и надамо се позитивном резултату. Ово им је прва званична утакмица у пролећном делу и то је добро јер немају континуитет такмичарских мечева. Све зависи од нас, а посебно јер ће меч бити одигран без публике - рекао је Филиповић.

У осталим мечевима састају се: 18.45 часова Бодо Глимт - Лех, Брага - Фјорентина, Карабаг - Гент, Трабзонспор - Базел, 21. час: АЕК Ларнака - Дњипро, Лацио - Клуж, Лудогорец - Андерлехт. Реванши су за седам дана.

Осмо “европско прољеће”

Фудбалери Партизана ће против Шерифа осми пут играти “европско прољеће”. У претходних седам наступа најбољи резултат остварили су у сезони 1965/66. када су играли финале Купа шампиона. “Црно-бијели” су још три пута заустављени у четвртфиналима, два пута у осмини финала и једном у шеснаестини финала

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана