“Нероазури” дочекују Ливерпул у осмини финала Лиге шампиона: Интеру треба савршена ноћ

Душан Репија
“Нероазури” дочекују Ливерпул у осмини финала Лиге шампиона: Интеру треба савршена ноћ

МИЛАНО - Пуних десет година прошло је од посљедњег учешћа Интера у осмини финала Лиге шампиона па “нероазури” сигурно нису срећни што им је у вечерашњем мегдану ривал Ливерпул (21).

Екипа Симонеа Инзагија добро гура ове сезоне на свим пољима иако је очајно кренула у ово такмичење, те је примјетно да је у благој кризи у посљедњих неколико рунди Серије А. Све у свему, сезона је за сада на нивоу очекивања, можда мало и изнад тога, али је јасно да је Ливерпул фаворит у овом двомечу. Ако ништа онда због искуства константног наступања у завршници, али ту су сигурно квалитет и тренутни моментум. Нема сумње да ће Интеру бити потребна савршена ноћ што подразумијева коришћење и најмање шансе, док са друге стране морају да исконтролишу страшан нападачки потенцијал Мохамеда Салаха, Садија Манеа, Диога Жоте или Роберта Фирмина у зависности ко ће добити предност.

- Желимо да будемо озбиљни протагонисти, да се добро бранимо и нападнемо кад буде прилика како бисмо повриједили противника. Биће то лијепа утакмица. За нас је најважније да смо у другом кругу, а надам се да можемо и даље. Они имају много јаких адута, нападају са доста играча, тако да морамо бити врло опрезни - нагласио је Лаутаро Мартинез.

Додатни проблем за домаће је што ће меч пропустити суспендовани Николо Барела, врло важан точкић на средини терена. У његовом одсуству доста терета пашће на леђа Марцела Брозовића који ће морати да спријечи брз проток лопте “редса” нарочито у полуконтри што је основно оружје Ливерпула.

Без обзира на улогу фаворита лијеви бек енглеског тима Енди Робертсон свјестан је да његов тим неће имати лак посао на “Меаци”.

- Радујемо се изазову који је пред нама, али смо сигурни да ће бити врло тежак. Интеру иде јако добро у Серији А, у самом су врху, али ћемо ми покушати да наставимо да гурамо на свим фронтовима. Морамо да урадимо оно што смо радили у посљедњих шест, седам седмица. Ако то урадимо, вјерујем да можемо да обезбиједимо позитиван резултат на култном стадиону са сјајном публиком - рекао је Робертсон.

У другом мечу вечерашњег програма снаге ће одмјерити Салцбург и Бајерн кога сигурно пеку ране задобијене у Бохуму. Без обзира на неугодан шамар, тим Јулијана Нагелсмана велики је фаворит како у двомечу, тако и вечерас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана