Ненад Лалатовић за “Глас Српске”: Хвала Терзићу што ме се коначно сјетио

Дејан Кондић
Ненад Лалатовић за “Глас Српске”: Хвала Терзићу што ме се коначно сјетио

БАЊАЛУКА - Фудбалери Црвене звезде сутра крећу у своју шесту европску јесен. Генерални директор “црвено-бијелих” Звездан Терзић у једном интервјуу истакао је да је буђење некадашњег европског шампиона почело од тренерског мандата доскорашњег шефа струке бањалучког Борца Ненада Лалатовића.

Први оперативац Београђана истакао је да је Лалатовић лансирано пет клинаца од којих је Звезда зарадила 16, 17 милиона евра. Управо је то била финансијска инјекција која је покренула даљи раст Црвене звезде. Харизматични стручњак је у разговору за “Глас Српске” истакао да му је драго да је Терзић коначно рекао тако нешто.

- Није рекао ништа што не знам, рекао је истину, коју је требало да каже много раније. Захваљујем му на томе. Он је показао да је сјајан оперативац. Од момента када је дошао клуб се препородио. Жао ми је само што Терзић није могао мени да доведе такве играче када сам ја водио “црвено-беле”. Многи заборављају да када сам ја дошао у Звезду није било воде, струје, забрањен нам је био излазак у Европу. Једина могућност је била да се гурну клинци. Лука Јовић је имао 16 година када сам му дао шансу, Михаило Ристић 17, Марко Грујић и Вукашин Јовановић 18, Предрагу Рајковићу сам дао и капитенску траку, поред Дамира Кахримана који је био А репрезентативац. Знао сам да са играчима који имају плату две, три хиљаде евра не можемо бити шампиони. Па моју плату, коју сам тада зарађивао за осам месеци, тренери после мене су добијали за месец дана - рекао је Лалатовић.

Харизматични стручњак истиче да није због новца био у Црвеној звезди, ни као играч, ни као тренер. Додаје да његова љубав према матичном клубу никад није била упитна.

- У играчком мандату могао сам отићи у Галатасарај за пола милиона евра, али сам отишао у Шахтјор, иако сам знао да ми та лига неће одговарати. Све да би Звезда узела два милиона од трансфера. Цео свој живот сам посветио Црвеној звезди и радио сам више против себе да би било добро мом клубу. Једном сам и директно донео титулу, када сам победио Партизан са Напретком у Крушевцу. После “Маракане” сам отишао у Чачак, ризиковао сам своју тренерску каријеру да би Звезди било боље. Свој пут увек градим сам, борим се као вук самотњак. Борим се и данас сам ту где јесам само захваљујући свом знању и квалитету - истакао је Лалатовић.

Темпераментни стручњак сјешће поново на клупу нишког Радничког у мечу 11. кола Суперлиге Србије против Вождовца, који је идућег понедјељка, на вјештачкој подлози крова тржног центра у Београду.

Оставка у Борцу због терена

На представљању у нишком Радничком, Лалатовић је поново истакао да је имао велику жељу да ради у Републици Српској, али да није очекивао да ниједну утакмицу неће одиграти у Бањалуци.

- Сваки дан смо се возили на тренинг и назад по пола сата аутобусом, играли мечеве на лошем терену, у пет поподне на 40 степени. Упркос свему томе, да смо победили Леотар у мојој последњој утакмици, били бисмо први на табели. Нисам више могао да издржим, рекли су ми да ће тек за месец завршити стадион, када сам то чуо, ту је био крај. Нису прихватили оставку, али сам рекао да идем свакако - рекао је Лалатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана