Ненад Лалатовић, тренер Борца: Маштам о титули са Бањалучанима

Дарко Пашагић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Борца Ненад Лалатовић посјетио је јуче редакцију “Гласа Српске” и нагласио да откако је дошао у Бањалуку машта о освајању титуле са “црвено-плавима”.

Искусни стручњак је свјестан да га чека тежак посао, али вјерује да може испунити своја, али и очекивања јавности.

Фудбалери Борца у суботу рано ујутро путују на припреме у Зрече, гдје ће боравити 12 дана и за то вријеме одиграти четири контролне утакмице. Превасходан циљ Бањалучана у Словенији биће да се што боље спреме за прве испите у новој сезони, односно двомеч са Б36 Торшавном са Фарских острва у првом колу квалификација за Лигу конференције. Ови сусрети су на програму 7. јула у Модричи, односно седам дана касније на Фарским острвима.

- Биће ово идеална прилика да се сви заједно још боље упознамо. У екипи је доста нових играча, промењен је и комплетан стручни штаб, све то треба лепо уклопити. Пред нама је много изазова, први је Европа. Нико не каже да ће нам бити лако против Фарана, јер су они одавно у такмичарском ритму, а нама ће то бити прве званичне утакмице. Нисмо у ситуацији ником да претимо, јер су они били 11 пута шампиони своје земље, али верујем да можемо да их елиминишемо. Учинићемо све да тако буде, а онда имамо реалне шансе и у другом колу. Домаћа сцена је већ друга прича. Откако сам дошао у Бањалуку маштам о освајању титуле са Борцем, о пехару у Купу. Верујем да се неће завршити само на маштању и да ћемо донети бар један трофеј на Градски стадион - нагласио је Лалатовић, који је у петак посјетио редакцију “Гласа Српске”.

Бањалучани ће у Словенији одиграти четири утакмице.

- Први ривал већ у понедељак је Војводина, а потом играмо са Цељем, словеначком Горицом. Четврти ривал је требало да буде Ријека, али то се неће десити и највероватније ћемо играти са једним мађарским прволигашем - наставио је Лалатовић.

По ријечима харизматичног стручњака прелазни рок за “црвено-плаве” се полако приближава крају.

- Довели смо мање-више оно што смо хтели. Све су то искусни играчи и са већином њих сам већ раније сарађивао. Жеља ми је још Никола Нинковић. Преговори су у току и надам се да ће и он стићи на Градски стадион. Са њим би прелазни рок био мање-више, заокружен, мада је увек могуће још неко појачање - додао је Лалатовић.

На његовом списку за Словенију нашло се 26 фудбалера. То су голмани Никола Ћетковић, Бојан Павловић и Никола Лакић, играчи Милан Спремо, Александар Субић, Дарко Лазић, Александар Војновић, Марко Гајић, Ђорђе Милојевић, Саво Шушић, Страхиња Бошњак, Никола Андрић, Дино Ћорић, Недељко Пишчевић, Дејан Попара, Доналд Молс, Амар Бегић, Иван Гргић, Дејан Мелег, Горан Закарић, Енвер Кулашин, Бењамин Татар, Давид Чавић, Момчило Мркаић, Јово Лукић и Обрен Цвијановић.

Лазић

Дарко Лазић осмо је појачање Борца у љетњем прелазном року. То је потврдио потпредсједник Бањалучана Богољуб Зељковић.

- Све је договорено са Лазићем. Остало је још да обави неопходне љекарске прегледе након чега ћемо потписати уговор - нагласио је Зељковић.

Лазић је каријеру започео у Црвеној звезди, а у сезони 14/15 предводио га је управо Ненад Лалатовић. Прије Лазића, коме је посљедњи клуб прије доласка у Борац било Сарајево, “црвено-плави” дрес су задужили Бењамин Татар, Момчило Мркаић, Никола Андрић, Марко Гајић, Милан Спремо, Недељко Пишчевић и повратник на Градски стадион Горан Закарић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана