Ненад Лалатовић: Не бих долазио да сам знао да смо путујући циркус

Душан Репија
Ненад Лалатовић: Не бих долазио да сам знао да смо путујући циркус

БАЊАЛУКА - Доласком дугогодишње жеље управе Борца Ненада Лалатовића порасли су апетити, еуфорија је захватила навијаче, а и темпераментни стручњак подгријао атмосферу најавом да жели бар један од два трофеја.

Четрдесетак дана касније све је издувало као балон. Шокантно испадање од Б36 Торшавна, па реми са новајлијом Слогом на старту првенства зачинио је болан пораз од Сарајева у дербију другог кола. Више него довољно за закључак да многе ствари не функционишу онако како је замишљено. Свјестан је тога и Лалатовић који је послије меча у Модричи понудио оставку, али она није усвојена. Након утакмице у Новом Граду са “бордо” тимом није помињао одлазак, а дио одговорности пребацио је и на играче.

- Вежбамо тако да брзо мењамо страну, да после два, три додира иду дијагонале, да тражимо дубину јер фудбал је данас таква игра да се мора играти и без лопте, да долазе играчи из последње линије, да тражиш лопту у ноге, да се брже ослобађамо лопте... Недељко Пишчевић “царини” лопту пет минута је вуче, на крају је изгуби и из те контре примамо гол. После су се десиле две грешке нашег голмана и изгубили смо утакмицу заслужено. Ја ту не могу ништа да променим - рекао је Лалатовић који је раније имао примједби на залагање играча, а сада појединцима ставио до знања да су подбацили.

Иако није причао о томе, сигурно би и сам промијенио неке одлуке када је довођење појачања у питању, јер је евидентно да је Борац врло тешка и трома екипа - супротно ономе што му треба да имплементира своје замисли.

Проблем је и тај што ће “црвено-плави” још дуго бити подстанари, јер постављање хибридне траве на Градском стадиону не тече планираном динамиком. Према првобитним процјенама крај јула је био крајњи рок за завршетак, а чини се да ће се све отегнути и до септембра. Лалатовић је познат као тренер који се храни енергијом са трибина и преноси је на своје играче. Иако је било врло мало празних столица на “Млаквама”, руку на срце, амбијент није онакав какав би био у Бањалуци.

- Да сам знао да нећемо играти ниједну утакмицу у Бањалуци, да ћемо као циркус ићи од града до града, не бих ни дошао. Играм мало овде, па мало тамо, дан пре утакмице смо први пут изашли на овај терен, а ниједну утакмицу још нисмо одиграли у Бањалуци. Пре два дана смо дошли у хотел где није било климе, па смо се вратили кући, па смо опет сутра дошли... - јада се Лалатовић.

Првенство је тек почело па иако реми и пораз нису идеалан старт много је прилика за поправни. Питање је само може ли српски стручњак са својим тимом покренути екипу. Једна побједа сигурно би покренула доста ствари са мртве тачке, а прилика за славље биће већ предстојећег викенда када Борац гостује Посушју.

Шампион пао

Велики преокрет у Мостару направили су фудбалери Жељезничара који су нанијели пораз актуелном шампиону Зрињском са 2:1. Домаћин је повео голом Немање Билбије, али су бодове у Сарајево однијели Хамза Гасал и Недим Мекић. Послије непотпуне двије рунде једини тим са максималним учинком је Широки Бријег који је са 2:0 савладао Слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана