Немоћ Месија и Мбапеа, Бајерн лако до четвртфинала

Г.С.
Немоћ Месија и Мбапеа, Бајерн лако до четвртфинала

Фудбалери Бајерна пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона.

На Алијанц арени пред око 75.000 гледалаца, побједили су Пари Сен Жермен са 2:0 (0:0) и тако укупним резултатом 3:0 прошли даље.

Французи су обећавали прије меча, али су мало тога приказали, имала је чврста одбрана Бајерна ријешење за Месија и Мбапеа који су били необично тихи, па уз тако нешто нису могли ни да се надају да ће доћи до преокрета послије пораза код куће.

Французи су у меч ушли без повријеђеног Нејмара, који неће играти до краја сезоне, а у шпицу су почели Меси и Килијан Мбапе.

Одлучио се Кристоф Галтије за тројицу у штоперској линији, док је Бајерн почео сусрет и без Кансела, за ког се прича да ће се на љето вратити у Манчестер сити.

Пех за госте била је и повреда Маркињоса, који је у 35. минуту морао да изађе због повреде.

Очекивало се да ће бити доста тврдо, са не тако много прилика и тако је заиста и било у првих 45 минута.

Продор Мбапеа у другом минуту, могао је бити незгодан по Бајерн, али је Зомер био на мјесту, да би Баварци први шут у оквир гола упутили у 16. минуту.

Леон Горецка је опробао шут са дистанце, по земљи, али је лопта завршила у рукама Ђанлуиђија Донаруме.

Мбапе је покушао продором с десна у 19. минуту, да би Меси био у гужви у петерцу у 25. минуту, али је одлично изблокиран.

Покушао је и Џамал Мусијала у 32. минуту да нешто уради, али је на мјесту био Донарума.

И онда, тај 38. минут, голман Бајерна Јан Зомер се поигравао, Хакими му је отео лопту и шутирао, а у посљедњем тренутку уклизао је Матајс де Лихт и избацио лопту буквално са гол линије.

У наставку, Бајерн је кренуо конкретније и у 52. минуту преко Максима Чупо-Мотинга имао прилику, али је он пао између двојице играча, није било пенала.

И само минут касније, исти играч је постигао гол, али је судија Орсато послије консултације ВАР снимка поништио гол због офсајда.

Када нису успјели тада, јесу девет минута касније.

Велику грешку направило је Верати, отео му је лопту играч Бајерна, Горецка је проиграо Чупо-Мотинга којем није било тешко да убаци лопту у мрежу Француза, 1:0.

Имао је шансу Серхио Рамос у 65. минуту да изједначи послије корнера, али је на мјесту био Јан Зомер и одбранио тај ударац главом шпанског штопера.

И коначно, у самом финишу послије брзе контре у 89. минуту, Бајерн је постигао и други гол.

Серж Гнабри, који тек што је ушао на терен рутински је послао лопту у мрежу и тако завршио посао, преноси Б92

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана