Немања Михајловић потписао за Слогу: Велика нада Партизана завршила у Добоју

Душан Репија
Немања Михајловић потписао за Слогу: Велика нада Партизана завршила у Добоју

ДОБОЈ - Некадашњи фудбалер Партизана и велика нада српског фудбала Немања Михајловић јуче је стигао у Добој и договорио све услове са Слогом, чији ће члан бити до краја сезоне.

Права фудбалска бомба у Добоју! Вјешти дриблер, који је због партија у црно-бијелом дресу отишао у Херенвен за 1,7 милиона евра, сада је на новом почетку. Прошле сезоне носио је дрес суботичког Спартака, али се на крају сезоне разишао са “голубовима” и од тада је без клуба. Због тога ће му сигурно требати одређени период да достигне оптималан ниво форме, па треба очекивати да буде прави тек послије зимских припрема.

Тренер Слоге Зоран Ћургуз познат је као неко ко има стрпљења са реконвалесцентима, јер је по сличном рецепту у живот вратио Милана Милановића још док је био тренер Жељезничар Спорт тима, а затим га довео и у Добој.

Михајловић је као млад обећавао много. Блистао је у млађим категоријама Рада и заслужио позив из Хумске, гдје се у потпуности афирмисао и стекао статус младог репрезентативца. Послије сезоне и по отишао је у Холандију, лигу која је као створена за играча његових карактеристика. Све је добро почело, млади ас је излуђивао ривале уз лијеву аут-линију, стигли су први голови и асистенције, али је било доста осцилација. У три године скупио је тридесетак наступа у првенству, па је одлучио да се опроба у пољској Арки и све је било као пресликано из Холандије. Добар почетак и лош крај, овога пута и због проблема у којима се нашао клуб. Затим је имао епизоду у Турској, покушао у Болуспорту и Баликеширспору, да би се прошле јесени вратио у српски фудбал.

Након солидних издања у дресу Спартака, на крају сезоне ипак није дошло до продужетка сарадње. Михајловићу су очигледно потребни минути и континуитет који ће покушати да пронађе у Добоју, а ако све добро испадне и за њега и за Добојлије, вјероватно ће добити још једну прилику у некој јачој лиги, коју по фудбалском умијећу сигурно заслужује.

Слога сутра у Модричи игра врло важну утакмицу са Посушјем и у случају побједе направиће велики корак напријед у борби за средину табеле, те директног ривала оставити на пет бодова заостатка. Дебитант у елити мало је посустао након сјајног почетка, па нема сумње да би Михајловић могао да донесе квалитет више у нападу, нарочито у тандему са Луком Куленовићем, који се ове сезоне искристалисао у једног од најбољих нападача Премијер лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана