Немања Марић, фудбалер Рудар Приједора: Награђени смо за храброст

Дарко Пашагић
Немања Марић, фудбалер Рудар Приједора: Награђени смо за храброст

ПРИЈЕДОР - Фудбалери Рудар Приједора направили су велико изненађење у осмини финала Купа БиХ и послије бољег извођења пенала савладали бањалучки Борац са 7:6 (1:1), а један од најзаслужнијих за велики тријумф био је Немања Марић, који је у одлучујућој серији био прецизан.

Послије његовог поготка лопти је пришао капитен “црвено-плавих” Александар Субић, а његов шут погодио је стативу, послије чега је започело велико славље домаћих.

- Овај тријумф је награда за сву храброст коју смо као екипа показали у овом сусрету. Није било нимало лако издржати притисак Бањалучана када смо средином другог полувремена остали с два играча мање на терену, али успјели смо да издржимо и као награда је стигао пласман у четвртфинале. Ово је стварно велики успјех којем смо се потајно надали прије утакмице, али је било стварно мало оних који су сматрали да га можемо и остварити - нагласио је Марић, који ће данас прославити 28. рођендан.

Овај фудбалер, који игра на позицији лијевог бека не размишља пуно о противнику у четвртфиналу, али је рекао да ће овај тријумф много значити његовим саиграчима за додатно самопоуздање.

- Већ пласманом у четвртфинале направили смо велики успјех и сваки наредни меч у најмасовнијем такмичењу биће награда за нашу екипу. Елиминисати велики Борац, који се бори за сам врх Премијер лиге и који је имао велике амбиције у Купу БиХ, сигурно је велики стимуланс не само за мене, већ и за све оне који носе дрес Рудар Приједора - наставио је Марић.

Екипу је у зимској паузи преузео млади стручњак из Србије Бојан Круљ.

- Сигурно је да свима нама треба да се навикнемо на систем рада новог тренера, који је унио доста новина. То ће се сигурно видјети на нашој игри у наставку сезоне. Заостатак за водећим екипама је велики, али наша жеља је да у прољећном дијелу првенства што боље уиграмо екипу, па да онда наредне сезоне покушамо да освојимо титулу и тако се вратимо међу премијерлигаше - додао је Марић.

Мариновић преузео кривицу

Шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић преузео је одговорност за испадање из Купа БиХ у којем су Бањалучани имали велике амбиције.

- Лоше смо отворили утакмицу, дозволили смо да Рудар Приједор поведе, али на вријеме смо се вратили пред крај првог полувремена. Имали смо и неке прилике у другом и два играча више, међутим, нисмо успјели да реализујемо неке шансе и дођемо до гола. Изгубили смо на пенале и сигурно нам је овај пораз тежак јер смо имали велике амбиције у Купу БиХ. Тешко је, ја као шеф стручног штаба сам најодговорнији за овај пораз - рекао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана