Немања Димитријевић, рукометаш Леотара: Прилика за реванш

Дарко Драгичевић
Немања Димитријевић, рукометаш Леотара: Прилика за реванш

ТРЕБИЊЕ – Пред рукометашима Леотара је још један велики дерби. У Требиње стиже шампион БиХ, екипа Извиђача. Тим из Љубушког је у досадашња четири меча остварио три побједе уз један реми.

На другој страни Леотар је доживио први пораз у прошлом колу у дербију против Борца, чиме је завршио изузетно згуснуту серију мечева.

Бек Немања Димитријевић се одомаћио у Требињу. У другој сезони показује још боље партије и узданица је тренера Драгише Кораћевића.

- Слиједи јако тешка и захтевна утакмица за нас. Дочекујемо шампиона Премијер лиге, што довољно говори о квалитету ривала. Квалитетан противник који ове сезоне игра Лигу Европе, друго по рангу европско такмичење. Очекујем неизвесну утакмицу до самог краја. Са друге стране и ми имамо шта да покажемо да ово што смо до сада урадили није случајност и да је све ово плод доброг рада у протеклом периоду - истакао је Димитријевић.

Екипе се одлично познају, јер нису пуно мијењале саставе у односу на претходне дуеле, а Извиђач је прошле сезоне у првенству био успјешнији од требињског клуба, тако да је славио убједљиво оба пута.

Због тога у Леотару имају велики мотив.

- Мислим да се екипе добро познају, није се ту нешто превише мењало од прошле сезоне када су нас савладали, тако да неће бити изненађења. Због тога имамо велики мотив да дођемо до победе и да се реванширамо за поразе. Сигурно да је наша највећа предност домаћи паркет, верујем да ћемо имати велику подршку наших навијача као и досад и да ће нам то бити додатни мотив - поручио је лијеви бек требињског клуба.

Леотар је искористио репрезентативну паузу да се одмори и припреми за другу фазу веома напорних мечева.

- Сигурно да нам је и те­ како пријала ова пауза. У 15 дана смо одиграли пет мечева и сигурно да нас је мало стигао и умор, посебно након путовања у Летонију. Немамо толико широк играчки кадар да играмо нон-стоп у ритму среда-субота тако да нам је пауза добродошла да се опоравимо, одморимо и напунимо батерије за дерби и искушења која нам следе након тога - поручио је Димитријевић.

Дерби меч између Леотара и Извиђача игра се од 19 часова.

Без меча у Зеници

Рукометаши Челика су ступили у штрајк због дуговања тако да је одгођен меч 6. кола против добојске Слоге, а питање је да ли ће екипа уопште наставити такмичење. Парови шестог кола првенства БиХ: Борац - Горажде (17 часова), Вогошћа - Коњух (18), Криваја - Маглај(19), Херцеговина - Слобода (19), Леотар - Извиђач (19), Грачаница - Чапљина (19)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана