Нејмару пријети пет година затвора

Танјуг/РТС
Foto: Архива

Бразилска инвестициона компанија ДИС затражила је затворску казну до пет година и новчану казну до 195 милиона евра за бразилског фудбалера Нејмара због наводне преваре и корупције, преноси Си-ен-ен Бразил.

Компанија ДИС поднела је тужбу против Нејмара, његових родитеља, Барселоне, Сантоса, бивших предсједника каталонског клуба Ђозепа Марије Бартомеуа и Сандра Расела, као и некадашњег првог човјека Сантоса Одилија Родригеза.

Ова компанија је посједовала 40 одсто права на Нејмара док је играо за Сантос. Из ДИС-а тврде да је продаја Нејмара 2013. године каталонском клубу била знатно испод тржишне вриједности бразилског фудбалера.

"Нејмарова права нису продата најбољем понуђачу. Било је клубова који су нудили до 60 милиона евра", рекао је адвокат компаније ДИС Пауло Насер.

Барселона је 2013. званично објавила да је трансфер Нејмара у каталонски клуб износио 57,1 милион евра, а од тога је 40 милиона плаћено породици бразилског фудбалера.

Компанији ДИС припало је 40 одсто од преосталих 17,1 милион евра колико је плаћено Сантосу.

Суђење за потенцијалну превару и корупцију у трансферу Нејмара у каталонски клуб 2013. године почеће у понедјељак у Барселони.

Национални суд Шпаније почео је да разматра овај случај у новембру 2016. године, али су оптужбе касније одбачене због недостатка доказа. Компанија ДИС поднијела је жалбу за преиспитивање случаја пошто тврде да је највећи дио износа трансакције био скривен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана