Неџад Хусић и Џонкел Џонс најбољи спортисти БиХ у 2021. години

Срна
Неџад Хусић и Џонкел Џонс најбољи спортисти БиХ у 2021. години

САРАЈЕВО - Теквандоиста Неџад Хусић и кошаркашица Џонкел Џонс проглашени за најбоље спортисте БиХ за 2021. годину.

Проглашење је било вечерас у Сарајеву на манифестацији Избора најбољег спортисте БиХ, у организацији “Независних новина” и Радио-телевизије БиХ.

Хусић је у овој години, након европског сребра у сениорској конкуренцији у Софији, на Олимпијским играма у Токију заузео пето мјесто, што је најбољи пласман спортисте БиХ на Олимпијским играма. Окитио се и златом на Европском првенству до 21. године у Талину.

“Драго ми је што сам добио ову вриједну награду. Трудићу се да у сљедећем периоду остварим што боље резултате и задржим овај трон, што ће бити јако тешка ствар”, рекао је Хусић.

Међу три најбоља нашли су се и атлетичар Амел Тука и тенисер Марко Максимовић.

ДЖонкел ДЖонс је на Европском првенству предводила “змајице” до историјског петог мјеста и пласмана у квалификације за Мундобаскет. У најјачој кошаркашкој лиги свијета, ЊНБА изабрана је за МВП регуларног дијела сезоне, а у Европи је освојила Евролигу са руским Екатеринбургом.

“Ова награда много ми значи, не само због мог напорног рада, него и зато што су ме људи у потпуности прихватили, као да сам рођена овђе”, истакла је ДЖонсова и додала да јој је све то и част и привилегија.

У најужој конкренцији биле су још и пливачица Лана Пудар и одбојкашица Едина Бегић.

Традиционално су додијељене награде у укупно 12 категорија.

Епитет најбоље екипе понијела је женска кошаркашка репрезентација БиХ која је остварила историјски резултат на Европском првенству.

Награда за најбољег тренера други пут узастопно отишла је у руке Горана Лоје, селектора бх кошаркашица.

За најперспективнију спортисткињу и најперспективнијег спортисту проглашени су млада пливачка звијезда Иман Авдић и талентовани теквандоиста Илија Јукић.

Додијељена је награда и за развој спорта, и то првом Пливачком клубу у БиХ који ради са особама са инвалидитетом – Пливачком клубу “Спид”.

Жири је награду за фер-плеј и спортског узора додијелио Фудбалском клубу “Челик” из Зенице.

Награде за животно ђело додијељене су рукометној легенди Звонимиру Ноки Сердарушићу, прослављеној кошаркашици Мари Лакић Брчаниновић, те постсхумно Јосипу Букалу, симболу ФК “Жељезничар”, и Даки Радошевићу, легендарном атлетичару.

Награда за најбољу екипу у спорту особа са инвалидитетом припала је репрезентацији БиХ у сједећој одбојци, док је признање најбољег спортисте за особе са инвалидитетом припало члану одбојкашке репрезентације БиХ Стевану Црнобрњи.

Срца читалаца “Независних новина” и посјетилаца портала њњњ.независне.цом ове године освојио је суперталентовани тенисер Марко Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана