Недим Хаџић, појачање Рукометног клуба Борац: Пресудио је позив селектора Смајлагића

Дарко Драгичевић
Недим Хаџић, појачање Рукометног клуба Борац: Пресудио је позив селектора Смајлагића

БАЊАЛУКА – Рукометни клуб Борац кренуће данас са припремама за нову сезону у којој планира да се опет бори за врх са новим тренером и појачаном екипом.

Бањалучани су прошлу завршили на 10. мјесту. Екипу су напустили тренер Мирко Микић, те играчи Берин Бркић, Божо Тепић, Лука Кнежевић, Марко Лукић и Новак Бајчета. У Бањалуку је дошао селектор БиХ Ирфан Смајлагић, голман Небојша Граховац, те Владан Ђурђевић и Недим Хаџић. Управо се од момка из Маглаја очекује да попуни празнину на десном беку .

- Највећи разлог доласка у Бањалуку и јесте селектор. Имали смо обострану жељу да радимо заједно и на мени је да дам све од себе и оправдам повјерење. Борац је великан, екипа која је била европски шампион и сигурно да ћу имати велики мотив да се докажем - истакао је Хаџић који је потписао уговор на двије године. Први задатак у новој сезони биће да се екипа врати у врх.

- Мислим да су момци и сви остали свјесни ситуације у којој је Борац био прошле сезоне, од повреда до финансија, све то је утицало на коначан пласман. Није то Борац каквог сви познајемо нити је на мјесту које заслужује. Али сада је пред нама нови почетак . Уз селектора, и може се рећи новију екипу, сматрам да резултат неће изостати - додао је Хаџић.

Током каријере Хаџић је играо доста и у Њемачкој.

- Доста тога сам научио у Њемачкој. Тамо сам проширио видике што се тиче рукометне игре и на своју срећу имао старије и искусније играче који су били вољни да ми помогну и исправљају моје грешке - истакао је бек.

Хаџић није први рукометаш који је у Борац дошао из Маглаја. И његови претходници браћа Бурић, Бркић, Грачић који су поникли или дошли из овог клуба су оставили сјајан утисак.

- У Маглају се осим стварању врхунских спортиста такође даје велика пажња томе да они буду културни момци и на томе се паралелно ради од малих ногу. Од првих рукометних корака, јако добро и често се тренира уз врхунске тренере. Пуно играча је прошло кроз школу Махмута Маше Обралића, који је легенда државе, и он је великим дијелом заслужан за те успјехе. За мој лични успјех у Маглају, поред тренера Маше, уз мене су били и Ернад Меџић и Ермин Буцо Бајрић, који су такође радили сјајан посао. Ту опет стоје и остали тренери и читав РК Маглај са управом који засигурно већ годинама уназад ради прави посао и даје све од себе 365 дана у години, а то не може остати незапажено - истакао је Хаџић.

Познајем саиграче

Десни бек истиче да своје нове саиграче зна само са терена.

- Не познајем лично момке из екипе, али знамо се са паркета. Не сумњам да ћу се лако уклопити у тим. Примијетио сам да су момци супер екипа, да влада добра хемија и вјерујем да ћу се брзо адаптирати и да ћемо уживати у новој сезони. Добра атмосфера је предуслов и за квалитетније резултате - додао је млади рукометаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана